RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SJEFEN: Roman Abramovitsj styrer mye av det som skjer i Chelsea.
SJEFEN: Roman Abramovitsj styrer mye av det som skjer i Chelsea. Foto: Glyn Kirk (AFP / NTB scanpix)

Alvorlige beskyldninger mot Chelsea

- Skal ha beordret klubb om å tape kamper.

Chelsea kan være i alvorlige problemer og står i fare for å bli etterforsket av det nederlandske fotballforbundet, melder avisen The Mirror onsdag.

Klubben blir beskyldt for å ha bedt Vitesse Arnhem om å tape med vilje.

Vitesse fra Nederland og Chelsea er såkalte samarbeidsklubber og de blå fra London har en rekke av sine unge, lovende spillere i A-troppen til Vitesse.

Folk som Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt og Christian Atsu er alle i den nederlandske klubben for å høste erfaring og få spilletid.

Det er tidligere eiere i Vitesse, Merab Jordania, som nå retter alvorlige beskyldninger mot Chelsea. Han hevder at klubben denne sesongen kunne ha kjempet om tittelen, men måtte droppe det etter ordre fra London.

Han sier følgende til avisen The Telegraph:

- Jeg ønsket å ta Vitesse til topps, men de i London ville ikke tillate det. Vi fikk klar beskjed om at Vitesse ikke kunne spille i Champions League med Chelsea.

Vitesse toppet den nederlandske ligaen ved juletider, men er nå nummer tre.

Jordania hevder videre at klubbens tidligere trener, Fred Rutten, sa opp sin jobb i fjor på grunn av at han aldri kunne vinne tittelen med klubben.

Chelsea på sin side nekter å kommentere beskyldningene.

Vitesse, som nå eies av Roman Abramovitsj-kamerat Alexander Tsjigrinskij, omtaler uttalelsen til den tidligere eieren som en «dårlig aprilsnarr».

Fotballforbundet (KNVB) har imidlertid valgt å se nærmere på saken.

- Men tanke på integriteten til Champions League, har vi bedt Vitesse om en redegjørelse om hvordan klubben styres, heter det i en pressemelding.

- Vi ønsker en forklaring og det nederlandske fotballforbundet og Vitesse har blitt enig om et møte der saken skal diskuteres. Etter disse samtalene vil vi ta en videre vurdering på om dette er noe som må etterforskes, heter det.

Onsdag kveld skal Chelsea i akjson mot PSG i Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere