*Nettavisen* Sport.

Amahl Pellegrino: - Noe av det verste jeg har vært gjennom i mitt liv

HADDE DET TUNGT: Amahl Pellegrino fikk aldri en god opplevelse på Romerike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Mjøndalen-spiss Amahl Pellegrino (25) kom i fjor til Lillestrøm med store forventninger. Det endte i et mareritt.

10.09.15 15:59

MJØNDALEN (Nettavisen): Pellegrino kom til Mjøndalen denne sommeren, etter et snaut år i Lillestrøm. Han legger ikke skjul på at tiden hos «kanarifuglene» var tøff.

- Det var veldig tøft, psykologisk tøft. Det er noe av det verste jeg har vært gjennom i mitt liv, sier Pellegrino til Nettavisen.

Han slo aldri gjennom i Lillestrøm og uttrykte flere ganger sin frustrasjon over manglende spilletid, blant annet via sosiale medier. Pellegrino maktet aldri å score mål for «fugla».

Etter tre kamper for Mjøndalen, scoret han endelig sitt første Tippeliga-mål i 2-4-tapet for Strømsgodset.

Vil ikke kritisere
Den slepne teknikeren ønsker ikke å svare på hvordan klubben behandlet ham, og understreker at han bare tenker på å bli best mulig for Mjøndalen.

- Hvordan kom du deg gjennom den tøffe tiden, da?

- Jeg hadde en fin familie som støttet meg og gode venner. Jeg er evig takknemlig for de jeg har hatt rundt meg i den tiden, sier spissen, og fortsetter uoppfordret:

- Det har vært tøft, men nå er jeg ferdig med det. Nå konsentrerer jeg meg kun om fotball og å finne tilbake gleden på banen.

Drammensgutten forteller at han valgte Mjøndalen fordi det er kort vei til jobben og fordi han fikk lovnad om å bli satset på.

- Det er jo det alle fotballspillere vil. Nå synes jeg kampene blir bedre og bedre, og jeg tror det skal bli moro fremover, sier Pellegrino.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET ENDELIG: Amahl Pellegrino (til høyre) fikk endelig sitt navn på scoringslisten i Tippeligaen. Her i duell med Jørgen Horn fra Strømsgodset. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ble nesten helt
Og i lokaloppgjøret mot Godset var han veldig nære å gi full uttelling for tilliten vist av trener Vegard Hansen.

Pellegrino var bare to minutter unna å bli dagens mann for Mjøndalen da han scoret 2-2-målet på lekkert vis, da han skrudde ballen over Godset-målvakt Espen Bugge Pettersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ROSER «PELLE»: Steffen Iversen, CMore-ekspert. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Imponerte Iversen
Den tidligere storscoreren Steffen Iversen, nå ekspert for CMore, lot seg imponere stort av scoringen til «Pelle» den gangen.

- Scoringen hans er jo helt fantastisk og man kan ikke kalle det noe lykketreff heller. Han gjør det helt bevisst, og en fantastisk avslutning. Nå har han kommet hit og får litt mer tillit, det viser hvor viktig det er, melder Iversen overfor Nettavisen.

Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som ellers var svært skuffet over 2-4-tapet for Strømsgodset, er imponert over sin nye spiss.

- Han har det vi trenger med fart og ferdigheter. I tillegg scorer han et kunstverk av et mål og jobber godt, han er et friskt pust for oss, sier Hansen til Nettavisen.

Pellegrino slo seg virkelig opp i Bærum, der han var lagets toppscorer på vårsesongen i fjor. Han sikret seg en overgang til Lillestrøm, men forlot bare ett år senere - uten å ha scoret mål.

Se den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=uL97AGkaLIusU9rXc8cu2Vey0J4xn4cDapltnvG46XqDQmZB3SwQfICjzQ7VcRgTZQkhRaelkLt7MzuVGfgxW74H5SVmdTB-&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.