Anbefaler Qatar-VM i november og desember

VM I QATAR: Det å gi Qatar fotball-VM, har gitt Sepp Blatter og de andre FIFA-toppene mer hodebry enn de hadde forventet.

VM I QATAR: Det å gi Qatar fotball-VM, har gitt Sepp Blatter og de andre FIFA-toppene mer hodebry enn de hadde forventet. Foto: Barry Aldworth/backpagepix (Pa Photos)

- Står igjen med én eneste løsning.

24.02.15 11:53

En arbeidsgruppe på oppdrag fra FIFA har sett nærmere på aktuelle datoer for VM i fotball i Qatar i 2022. Tirsdag ble det klart at november og desember anbefales som tidspunkt for mesterskapet.

- Vi var innom alle alternativene. Det er argumenter for og mot hvert av dem, men etter alle diskusjonene står vi igjen med en eneste løsning, og det er november og desember, sa FIFAs generalsekretær Jerome Valcke etter møtet.

Han sa at forslaget har støtte fra alle seks kontinentale fotballforbund.

Klubbene støtter det ikke.

– Jeg er svært skuffet på vegne av alle de europeiske ligaene, og særlig de europeiske klubbene som avgir de fleste spillerne til VM, sa Richard Scudamore, som er direktør for engelsk Premier League.

Vedtak i mars
President i det asiatiske fotballforbundet og leder av arbeidsgruppen, sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, var litt mindre bastant. Han sa at FIFA-styret neste måned vil kunne ta stilling til ulike alternativer. Selv om arbeidsgruppen anbefaler VM i november og desember, åpnes det fortsatt for et VM i januar og februar, noe som ville innebære kollisjon med vinter-OL.

FIFA-styret skal fatte et endelig vedtak under sitt møte 19. og 20. mars.

- Noen er bekymret, men uansett hvilken avgjørelse man faller ned på er det noen som vil stille spørsmål, sa sjeik Salman.

Varmt
I Qatar kan temperaturen i sommermånedene ofte komme over 40 grader. Det er derfor FIFA ser seg tvunget til å flytte mesterskapet til andre årstider.

Dersom anbefalingen tas til følge i Zürich i mars, vil det føre FIFA på kollisjonskurs med de store europeiske ligaene, som ville foretrukket at VM ble arrangert i april/mai.

Arbeidsgruppen anbefaler også at turneringen forkortes, men det foreligger ingen planer om å redusere verken antall lag eller kamper. Det er trolig snakk om å spare inn bare noen få dager, for å tekkes de nasjonale ligaene som liker dårlig å måtte ta pause midt i sesongen sin.

Bortsett fra varmen, har Qatar-VM blitt kjent for de enorme stadion-planene som er lagt. I videoen under kan du bli kjent med de aktuelle planene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.