*Nettavisen* Sport.

Ancelotti: - Vi fortjente å vinne

Foto: Scanpix / Reuters / Darren Staples

Chelsea-manageren roste Birminghams keeper, mens Manchester United avgjorde mot ni spillere.

21.11.10 09:33

BIRMINGHAM - CHELSEA 1-0:
MANCHESTER UNITED - WIGAN 2-0:

Nedturen forstetter for Chelsea og manager Carlo Ancelotti. Lørdag måtte klubben strekke våpen mot Birmingham på St. Andrews.

Lee Bowyer ble kampens eneste målscorer i Birmingham da han overlistet Petr Cech etter et flott angrep.

- Vi er skuffet over resultatet fordi vi mener vi fortjente å vinne. Tapet mot Sunderland var fortjent, men her skulle vi ha vunnet, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti til Skysports etter tapet.

- Vi var uheldige, men slik er fotballen. Ben Foster spilte fantastisk. Han reddet mange målsjanser.

Chelsea har tapt tre av sine fire siste kamper, og har mistet hele forspranget ned til Manchester United. Bare målforskjellen skiller de to lagene på toppen av tabellen i Premier League.

Preges av skadetrøbbel
De mange skadene i London-laget preger åpenbart den regjerende mesteren. Med spillere som John Terry, Frank Lampard og suspenderte Mickaël Essien utilgjengelig mangler laget spesielt den defensive tryggheten som normalt gir dem mange poeng.

Avgjørelsen falt relativt tidlig i Birmingham. Sebastian Larsson fant Cameron Jerome med et innlegg fra høyresiden. Spissen fikk enkelt headet ballen ned til Bowyer, som kom på et langt løp fra midtbanen.

Klubbnomaden Bowyer plasserte ballen over utrusende Petr Cech. Tsjekkeren burde kanskje ha stått lenger på beina i den situasjonen.

Chelsea hadde ti skudd på mål i løpet av oppgjøret, men Birminghams ene ble det avgørende. Drogbas tverrliggertreff før hvilen var det nærmeste bortelaget kom scoring.

United à jour
For Manchester United ble lørdagens serierunde en enklere affære.

Riktignok var det Wigan som skapte de beste mulighetene på Old Trafford de første 45 minuttene, men det var Patrice Evra som scoret det eneste målet for hjemmelaget.

Venstrebacken var med helt opp på et innlegg. Franskmannen dukket opp alene bakerst i feltet og headet inn 1-0 som om han aldri hadde gjort annet.

- Det var en glimrende kontring. Vi spilte egentlig ikke godt nok til å lede i førsteomgangen, selv om vi hadde kontroll på kampen, sa United-manager Alex Ferguson til Skysports.

Etter pausen gjorde Wigan det hele svært vanskelig for seg selv da både Antolin Alcaraz og Hugo Rodallega ble vist ut i løpet av to minutter. Først pådro midtstopper Alcaraz seg sitt andre gule for en unødvendig felling.

Like etter måtte Rodallega følge etter for sin hodeløse tofotsstempling mot Uniteds Rafael.

2-0 ble nærmest uunngåelig selv om vertene ikke kjørte over Wigan med elleve mot ni. Innbytter Javier Hernández stupheadet inn det andre med cirka et kvarter igjen av ordinær tid.

- Vi er fortsatt vanskelige å slå, og dominerer de fleste kampene vi spiller. Laget er ikke helt stabilt ettersom spillere har vært inn og ut med skader. Vi må å ha alle tilgengelige for å kunne spille med samme lag og bli stabile i hver kamp, sa Ferguson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.