*Nettavisen* Sport.

Ancelotti har fått sparken

Foto: Pa Photos/Scanpix

Chelsea kvittet seg med manageren to timer etter sesongfinalen.

22.05.11 23:43

EVERTON - CHELSEA 1-0:

Året etter at han sikret «the Double» med Chelsea, står Carlo Ancelotti uten et eneste trofe.

Dermed raste selvfølgelig spekulasjonene. Ble Premier League-finalen mot Everton, som faktisk endte med tap, hans siste?

Svaret er ja.

To timer etter kampen bekreftet Chelsea at de hadde sparket Ancelotti.

- Prestasjonene denne sesongen har ikke levd opp til forventningene, og klubben mener det er riktig å gjøre denne endringen før forbredelsene til neste sesong begynner, skriver Chelsea i en pressemelding, ifølge BBC Sports.

51-åringen hadde ett år igjen av kontrakten sin på Stamford Bridge, men den skuffende andreplassen på tabellen gjør at klubbeier Roman Abramovich allerede nå valgte å ta affære.

- Chelseas langsiktige fotballplaner og ambisjoner forblir de samme, og vi vil nå konsentrere oss om å finne en ny manager, heter det videre i pressemeldingen.

Ancelottis siste intervju før han fikk sparken, avslørte at han ante ugler i mosen.

- Jeg har nå ferie - men jeg aner ikke hvor lenge ferien min vil vare. Vi har ikke avtalt noe møte, men det skjer sikkert i neste uke. Nå er sesongen over og klubben kan evaluere jobben jeg har gjort, og bestemme seg for hva de vil gjøre videre, sa han like før han fikk vite at han er ferdig i klubben etter to års tjeneste.

Spådde nytt ligagull i september
Chelsea sesong har vært en turbulent affære. Det begynte så bra. Ufattelig bra. Etter sesongens fem første kamper var den regjerende seriemesteren ubeseiret og sto med 21-1 i målforskjell.

Ancelottis andre Premier League-tittel ble snakket om som et sikkert tippetips allerede i september.

Så kom et tap. Ny seier. Uavgjort.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor det raknet, men en gang i løpet av november og desember er vel et greit estimat.

Månedene, som i de blå øynene ble svært mørke, ga kun to seiere på ni forsøk.

Fire muligheter - ingen trofeer
Det lysnet atter på Stamford Bridge i 2011, med vintervinduets mest omtalte kjøp i troppen, Fernando Torres.

Men definitivt ikke på grunn av ham.

Seieren over Manchester United på hjemmebane i mars ble vendepunktet. Etter den kampen tapte ikke Chelsea før kalenderen viste mai. Mot United på Old Trafford.

Men ligagullet var for lengst ute av rekkevidde.

Det samme var Carling Cup- og FA-cuptrofeet. Chelsea røk ut i henholdsvis tredje og fjerde runde, og klubbens eneste mulighet til å sikre edelt metall, var i Champions League.

Den drømmen ble knust i kvartfinalen i april. Av United, selvfølgelig.

Dermed endte ikke en eneste pokal opp på Stamford Bridge denne sesongen. Det har ikke skjedd på åtte år.

- Jeg trenger ikke trene et topplag
Ancelotti har vært forbredt på å få sparken, og begynte allerede før sesongavslutningen å blanlegge en framtid på nytt gress. Han har selv vært skyldig i koblingene til jobben som manager i West Ham. Avram Grant, som ironisk nok led nøyaktig samme skjebne som Ancelotti da han trente Chelsea fram til 2008, ble kastet ut av the Hammers etter at nedrykket ble klart.

- Hvorfor ikke? Sa Ancelotti da han ble spurt om han kunne tenke seg jobben på Upton Park, ifølge Sky Sports.

- Det spiller ingen rolle om jeg er manager for et topplag eller en mindre klubb. Det viktigste er å ha en jobb, sa Anceltti, og antydet med det at fremtiden kunne han en annen farge enn blå.

- Jeg begynte trenerkarrieren i andredivisjon i Italia, og var svært tilfreds der, hintet han videre.

- Atmosfæren er fantastisk i the Championship. De har fullsatte tribuner. På en andredisvisjonskamp i Italia kommer 2000 mennesker. Her er det helt annerledes.

Ingen jubel på Stamford Bridge
Ancelottis siste kamp som Chelsea-trener ble alt annet enn et verdig farvel. De blå imponerte ikke nevneverdig på Goodison Park, og tapte 1-0.

Hjemmelaget fikk flere store sjanser i den første omgangen, men både Jermaine Beckford, Mikel Arteta og Seamus Coleman bommet stygt. Tidlig i den andre omgangen fikk sistnevnte rødt kort med sitt andre gule.

Everton var imidlertid fortsatt det førende laget på eget gress, og Beckford fikk en ny sjanse i andreomgangen. Denne gangen traff ballen Chelseas nettvegg.

Spissen fikk tak i lærkula i egen 16-meter på en Chelsea-corner, og tok den med seg på en nydelig promenade mot den andre banehalvdelen. Fem motspillere ble passert før han lobbet til 1-0.

Dermed ble tabellfasit for Everton en sjuendeplass. Liverpool-klubben avsluttet nok en sesong meget sterkt, men klarte heller ikke i år å kvalifisere seg til Europe League.

Chelsea er selvfølgelig sikret plass i neste års mesterliga, men andreplassen i Premier League jubles det neppe nevneverdig for på Stamford Bridge.

Ikke med tanke på at ligagullet virket så alt for, alt for opplagt i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag