*Nettavisen* Sport.

Ancelotti hjem til pappa

Foto: AFP/Scanpix

Chelsea-sjef Carlo Ancelotti kan miste lørdagens seriekamp mot Birmingham.

23.10.09 14:01

Årsaken er at italienerens far er alvorlig syk. Ancelotti skal ha fått beskjed om farens sykdom etter 4-0-seieren over Atletico Madrid i mesterligaen tidligere denne uka – og satte seg umiddelbart på flyet hjem til Italia.

Ancelottis far Giuseppe (86) er bosatt i familiens hjemby Reggiolo, en liten landsby i området mellom storbyene Milan og Parma.

Det er uvisst når Chelsea-sjefen vender tilbake til Stamford Bridge.

Krysser fingrene
Assistenttrener Ray Wilkins tok seg av det ukentlige fredagsmøtet med pressen – og kunne ikke garantere at Ancelotti sitter på benken lørdag. Kanskje prioriterer suksesstreneren å være sammen med faren i enda noen dager.

– Jeg håper Carlo er tilbake, men tilstanden til faren er ikke bra. Håpet er at tilstanden er såpass mye bedre at han kan reise, men i motsatt fall leder jeg laget, sa han.

– Jeg har snakket med Carlo, og han fortalte meg at tilstanden til faren var stabil. Nå kan vi bare krysse fingrene. Tankene våre er med ham, tilføyde Chelsea-assistenten.

Chelsea må klare seg uten Jose Bosingwa, John Obi Mikel, Alex og Juri Zhirkov lørdag, men har en uthvilt Didier Drogba disponibel igjen. Ivorianeren har fortsatt karantene i mesterligaen, og måtte dermed se lagkameratene slå Atletico Madrid fra tribunen i midtuka.

Lampard tilbake
Kanskje gledet han seg også over at Frank Lampard endelig fant veien til nettmaskene igjen etter uker med måltørke.

– Vi har aldri vært bekymret for målformen hans. Han kommer alltid til å score mål. Samtidig må vi ikke glemme å se på alt det andre gode han gjør på banen, sa Ray Wilkins fredag.

Lørdag skal London-klubben revansjere seg etter nederlaget for John Carews Aston Villa sist helg.

– Vi gjorde noen feil på dødball sist, og vil justere det nå. Vi har snakket om det, sa Wilkins. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.