RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENIGHET: Både Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane er enig om at det snart er på tide med videodømming i fotballen.
ENIGHET: Både Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane er enig om at det snart er på tide med videodømming i fotballen. Foto: Gerard Julien (AFP / NTB scanpix)

Ancelotti og Zidane enige: - Vi trenger videodømming

Sist oppdatert:
Dommerfeil ble avgjørende da Real Madrid slo Bayern München.

REAL MADRID - BAYERN MÜNCHEN 4-2 (6-3):

Cristiano Ronaldo ble den store helten på Santiago Bernabeu tirsdag kveld da han sendte vertene videre i Champions League.

I et svært dramatisk oppgjør, som gikk til ekstraomganger, scoret Ronaldo tre ganger og bidro sterkt til at vertene til slutt vant kampen med 4-2.

I etterkant av oppgjøret har det imidlertid blitt hevdet at det skulle vært blåst av for offside ved begge de to scoringene til portugiseren i ekstraomgangene.

Feilaktig utvisning

I tillegg kom dommerteamet også i fokus da Arturo Vidal fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Det viste seg nemlig å være feilaktig.

TV-bildene viste at chileneren var klokkeklart på ball i duell med Lucas Vazquez og dommer Viktor Kassai var litt for ivrig med kortstokken.

Dette har fått debatten rundt videodømming i fotball til å blusse opp igjen og Bayern-trener Carlo Ancelotti var klar i sin tale etter kampen.

- Jeg håper de innfører videodømming så fort som mulig, sier han i et intervju gjengitt av den engelske avisen The Mirror.

- Jeg vet det er fotball, og at slik skjer i ny og ne, men det er sjelden vi ser så store feil. Vi spilte bra og fortjente mer, sier Bayern-sjefen.

Italieneren setter spørsmålstegn ved dommer Kassais kompetanse.

- I en kvartfinale må du ha dommere med litt mer kvalitet. Eller så må vi få videodømming. Det er altfor mange feil, mener Ancelotti.

- Uakseptabelt

Han får støtte av TV-ekspert og tidligere Bayern-spiller Owen Hargreaves.

- Hvorfor har vi ikke videoteknikk i dagens fotball? spør han ifølge Daily Mail.

- Det er uakseptabelt, legger den tidligere stjernen til.

Bayerns Arjen Robben mener også at dømmingen var svak.

- Det er synd at en så bra kamp, mellom to gode lag, med de aller beste spillerne, skal avgjøres av dommerens fløyte, sier kantspilleren.

Zidane også enig

Også i Real Madrid-leieren måtte de innrømme at dømmingen var svak.

- Videodømming er en nødvendighet. Dommeren gjorde en stor feil. Det er kvartfinale i Champions League og vi venter konsentrerte og fokuserte dommere, sier Real Madrids hovedtrener Zinedine Zidane etter kampen.

- Vi vet det er vanskelig å ta de rette avgjørelsene på banen, men for å være ærlig så var det store og klare feil her, sier Zidane videre.

Tirsdagens resultater betyr at Real Madrid og Atletico Madrid begge er klare for semifinale i Champions League. Barcelona, Juventus, Monaco og Borussia Dortmund gjør onsdag opp om de to siste plassene.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere