Gå til sidens hovedinnhold

«And Solskjær has won it»

Seriemester Ole Gunnar Solskjær har hatt en fantastisk karriere. Her er ti av de største øyeblikkene.

Verdens mest kjente nordmann fortsetter suksessen.

Søndag ble Ole Gunnar Solskjær og Molde kronet som seriemestere, og det i Solskjærs første sesong som hovedtrener.

Som 38-åring har han allerede rukket å oppleve det meste innen fotball, og Nettavisen presenterer her ti av de største Solskjær-øyeblikkene gjennom historien (rekkefølgen er tilfeldig):

1: Seriegullet. Vi kommer nok ikke unna seriegullet med Molde. To runder gjenstår, og allerede har Molde sikret seriegullet.

Hvem hadde trodd det etter de tre første rundene?

Molde tapte åpningskampen mot Sarpsborg, og spilte uavgjort i de to påfølgende kampene. Solskjær fikk så sving på mannskapet, og Molde har vært i strålende form i år.

Spillerne gir æren til Solskjær.

- Dette er helt fantastisk, og veldig stort, sa Solskjær til Nettavisen i går.

2: Volleymålet. Solskjær spilte spiss for Norge mot Aserbajdsjan i VM-kvalifisering på Ullevaal sommeren 1996. 5-0-målet til Norge ble satt inn på fantastisk vis, og scoringen ble avgjørende for at Solskjær ble solgt til Manchester United.

HTML EMBED

3: Debutmålet. Målet i hjemmedebuten på Old Trafford mot Blackburn 25. august 1996 (Målet kommer etter 1.07):

HTML EMBED

4: Scoret foran sønnen. I oktober 2006 hadde Solskjær vært ute lenge med en skade. Mot Newcastle på Old Trafford var han endelig tilbake på banen, og scoret begge Uniteds mål i 2-0-seieren. Det skjedde med eldstesønnen Noah på tribunen.

– Han sto og jublet da jeg gikk av banen. Det øyeblikket vil jeg aldri glemme, har Solskjær fortalt.

Her er målene:

HTML EMBED

5: Slo ut Liverpool. I 1999 spilte Manchester United hatkamp mot Liverpool i FA Cupens fjerde runde. Liverpool tok tidlig ledelsen på Old Trafford, men United utlignet med Dwight Yorke. Rett før slutt scoret Solskjær 2-1-målet, og sendte United videre. Det endte med gull i FA-cupen det året.

HTML EMBED

6: Fire mål på et kvarter. I 1999 kom Solskjær inn som innbytter i kampen mot Nottingham Forest. Nordmannen scoret hele fire mål på 13 minutter. Her kan du gjenoppleve målshowet:

HTML EMBED

7: Fellingen. I 1998 spile United mot Newcastle, og stillingen var 1-1. United hadde mistet ballen i angrep, Newcastle kontret og Robert Lee kom helt alene mot Uniteds keeper. Bakfra kom Ole Gunnar Solskjær halsende. Vel vitende om at han ville få rødt kort, kastet nordmannen seg fram og felte Lee. Han tuslet av banen før dommeren rakk å trekke det røde kortet opp av lomma.

Solskjær fikk kjeft av Ferguson etter taklingen, men hele Old Trafford jublet ham av banen:

HTML EMBED

8: Testimonialkampen. I 2008 ble nordmannen hyllet av 70.000 tilskuere på Old Trafford, da Solskjærs testimonialkamp gikk av stabelen.

Det var så nært det kunne komme den perfekte avslutning. En rørt Solskjær entret banen med sine to eldste barn Noah og Karna, bærende på Champions League-pokalen.

- Jeg gråt ikke under kampen, men jeg var veldig rørt under denne seansen, fortalte en strålende fornøyd Ole Gunnar Solskjær Nettavisen etter kampen.

HTML EMBED

9: Målene. Solskjær scoret 126 mål i United-trøya. Her kan du se alle:

HTML EMBED

10: «And Solskjær has won it». Hvem glemmer overtidsmålet i Champions League-finalen mot Bayern Munchen i 1999?

Gjør deg klar for gåsehud:

HTML EMBED

Noen øyeblikk vi burde ha tatt med? Diskuter under, eller på våre Facebook-sider.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden