RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anderlecht leter i Tippeligaen

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Anderlecht har to profilerte Tippeliga-spillere på blokka for kommende sesong.

Den belgiske toppklubben leter etter kreative rivjern sentralt på midtbanen sin. Klubben har sett seg ut to spennende prospekter i den norske eliteserien. Både Ruben Yttergård Jenssen og Mohammed Abu står på ønskelista til Anderlecht.

Nærmest en overgang er nok Manchester City-eide Mohammed Abu. City ønsker å sende 20-åringen til det de mener er en større klubb i en bedre liga enn den norske.

Abu kom til Strømsgodset høsten 2010, og er en viktig bidragsyter til at Ronny Deilas mannskap kjemper i toppen denne sesongen. Han ble også forsøkt utlånt til tyske Eintracht Frankfurt i vinter, men slapp ikke til en eneste gang for klubben som rykket opp til Bundesligaen i sommer.

- Anderlecht er rett klubb
Abu spiller sin siste kamp for Godset mot Hønefoss i helga. Den belgiske avisen Het Niuwsblad hevder Anderlecht blir hans neste stoppested.

- Jeg vet at Anderlecht har vært og kikket på meg. Jeg håper jeg har overbevist dem nok til å hente meg, for snart returnerer jeg til Manchester, blir Abu sitert på i avisen.

- City vil at jeg skal spille i en større liga og utvikle meg videre, sier han.

- Anderlecht er en klubb som alltid kjemper om seriegull, og som spiller ute i Europa. Det vil være et perfekt sted for min videre karriere å komme dit, sier midtbanespilleren.

Han legger også til at det har vært henvendelser fra klubber både i Nederland, Spania og Skottland.

Svak for Yttergård Jenssen
Anderlecht vant både serien og det belgiske seriesluttspillet under den FC København-klare treneren Ariël Jacobs sist sesong. Ny trener av året er John van den Brom, som kommer fra trenertilværelse i nederlandske Vitesse.

Ifølge Nordlys forsøkte van den Brom å hente Yttergård Jenssen til Vitesse i fjor. Da sa TIL nei til et bud som trolig var rundt ti millioner kroner.

Samme avis hevder nå at van den Brom igjen ønsker å gå i dialog med Tromsø om å få hente den norske landslagsspilleren. Representanter fra Anderlecht var til stede da Tromsø spilte treningskamp mot Gent tidligere denne uka. Også representanter fra Standard Liege og Utrecht overvar kampen Tromsø tapte 0-1.

Fristet av profflivet
Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) pratet med Yttergård Jenssen i forbindelse med landslagets tur til Bangkok i vinter. Der uttrykte midtbanespilleren et klart ønske om å få prøve seg i utlandet. 24-åringen fortalte at han hadde jevn dialog med Tom Høgli, som nå hever lønna si i Anderlecht-rivalene Club Brugge.

- Tom sier mye bra om belgisk fotball, men det er stor forskjell på de største og minste klubbene. Jeg har lyst til å prøve meg i utlandet, men det viktigste er å komme til en klubb og en liga som er overkommelig. Man må ikke gape over et for høyt nivå. Da går jeg heller til en klubb som virkelig ønsker meg, og har tenkt å satse på meg, uttalte han til ANB den gang.

Kanskje er nettopp Anderlechts nye trener den mannen som kan oppfylle alle Yttergård Jenssens ønsker.

Yttergård Jenssens kontrakt med Tromsø går ut etter 2013-sesongen.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere