Gå til sidens hovedinnhold

Andertons drømmescoring

Darren Anderton avsluttet lørdag sin fotballkarriere – og for en avslutning!

Darren Anderton – populært kalt «sicknote» som følge av sine mange skader i Tottenham-tiden – har hatt en mer begivenhetsrik karriere enn de fleste. 569 klubbkamper og 30 landskamper er det blitt i de 20(!) sesongene 36-åringen har holdt på, men lørdag var det slutt.

Bournemouth, for tiden nest sist i engelsk andredivisjon, har slitt tungt det siste året, først og fremst med store økonomiske problemer. Klubben er satt under administrasjon, og startet sesongen på minus 17 poeng, men var før lørdagens kamp tilbake på scratch.

Avgjorde i sluttsekundene
Hjemme mot Chester foran drøyt 4.000 tilskuere, kom 36-åringen inn som innbytter på stillingen 0-0 da en drøy halvtime gjensto. Andertons bidrag var som hentet ut av et gammelt Boing-blad, den eneste forskjellen var at dette var ekte vare. Med to minutter gjenstående klinte den gamle engelske landslagsspilleren til fra hjørnet av sekstenmeteren. Ballen føyk inn der den har gjort 57 ganger tidligere i ligakarrieren – i mål. Dermed sikret Anderton Bournemouth tre første, «virkelige» poeng denne sesongen, og brått er det bare syv poeng opp til Grimsby på sikker plass i proffligaens nederste divisjon.

Å si at taket lettet på Dean Court på den engelske sørkysten, er å ta forsiktig i. Likevel angrer ikke Anderton beslutningen om å legge opp.

- Jeg traff ballen bra, og lurte på hvorfor i alle dager jeg legger opp da ballen gikk i nettet, innrømmer Anderton overfor BBC.

- Men jeg har bestemt meg, og dette var bare en utrolig deilig måte å avslutte karrieren på. Jeg vurderte å fortsette til sesongen var over, men i stedet for å fortsette og så hate fotball i to-tre måneder, så valgte jeg heller å slutte mens jeg fortsatt koser meg.

- Perfekt
At det var en optimal avslutning, har den finslepne midtbanespilleren ingen problemer med å innrømme.

- Det er en slik dag du aldri tror skal komme, men når den gjøre det, så vil du at den skal være perfekt – og det har den vært.

Det var den tidligere VM-vinneren og Exeter-manageren Alan Ball som ga Anderton sjansen i Portsmouth på slutten av 80-tallet. For Portsmouth ble det 62 seriekamper og sju mål, før Anderton så vendte nesa mot London. Der ble han en stor helt i Tottenham, og til tross for sine mange skader, ble han 12 sesonger på White Hart Lane. Samtidig tok han sitt eneste trofé I karrieren – ligacupgullet fra 1999. I 2004/05 spilte Anderton 20 seriekamper for Birmingham (tre mål), mens det ble 24 kamper/et mål for Wolves året etter.

De siste årene har Dean Court I Bournemouth vært tilholdsstedet, hvor det til slutt ble 66 kamper og tre mål.

Anderton var den siste fra det engelske semifinalelaget fra EM i 1996 som fortsatt var aktiv.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley