*Nettavisen* Sport.

André Hansen (27) gir seg på landslaget

FERDIG FOR NORGE: Rosenborgs Andre Hansen vil bruke tiden annerledes fremover. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Det bekrefter Rosenborg-keeperen overfor Nettavisen.

23.11.17 23:03

LERKENDAL (Nettavisen): - Jeg har gitt meg på landslaget. Jeg ringte inn før forrige samling og ga beskjed, sier han til Nettavisen etter RBKs 0-1-tap mot Real Sociedad torsdag kveld.

Han begrunner valget med at han fremover vil prioritere klubb, familie og studier:

- Det har vært fem og et halvt fine år på landslaget, men jeg har aldri vært i nærheten av å være i en diskusjon om å få spille. Å være på landslaget tar mye tid, jeg begynner å bli eldre og trenger hvile for å skåne kroppen. Frem til jeg eventuelt får motivasjonen tilbake, og Lars Lagerbäck ønsker å ta meg med, har jeg tatt en pause, sier han.

- Mett av hele greia

Siden debuten i 2013 har den storvokste burvokteren faktisk kun fått tre landskamper, og den siste kom i treningskampen mot Finland i mars 2016. Da ble han byttet inn etter pause og holdt nullen i Norges 2-0-seier.

Den siste kvaliken ble han vurdert som tredjekeeper bak Rune Jarstein og Ørjan Nyland.

- Jeg har vært med i en god del år og og føler meg mett av hele greia. Jeg er et konkurransemenneske, men har ikke et problem med å akseptere at jeg sitter på benken. Det skal jeg tåle, og det tåler jeg, men over tid, når man ikke blir vurdert som god nok, valgte jeg til slutt å prioritere annerledes. Jeg har en familie hjemme jeg vil være sammen med, og jeg har vært nok borte med Rosenborg. Jeg valgte til slutt å sette strek, sier han.

Hansen har en datter som snart ett år, og 27-åringen er i ferd med å avslutte en masteroppgave i jus. Dette ble tungtveiende når han skulle vurdere landslagsfremtiden.

Pratet med Grodås

Han forteller at han ikke har snakket med Lars Lagerbäck selv, men hadde en prat med landslagets keepertrener Frode Grodås der han la frem valget sitt.

- Jeg hadde en samtale med Frode, og han forsto mine argumenter, men synes selvfølgelig det var kjedelig, sier RBK-keeperen.

Norges Fotballforbund ved kommunikasjonsdirektør Svein Graff sier følgende til Nettavisen om Hansens beslutning:

- André er en av våre fremste keepere, og vi ønsker selvsagt å ha alle de beste spillerne tilgjengelig. Samtidig respekterer vi at André prioriterer klubb, familie og studier, og har tatt en pause nå. Landslaget krever topp motivasjon, og vi håper André kan være aktuell for fremtidige landslagstropper, sier Graff torsdag kveld.

Hansen har hatt en glimrende sesong i RBK og sto nok en god kamp da trønderne røk ut av Europa League torsdag.

- Det er først og fremst surt å tape kampen, og vi visste det ville bli tøft å gå videre uansett hvordan det gikk i dag. Men det hadde vært gøy å se hva vi kunne fått til i den siste matchen og kanskje fått hjelp av noen russere. Men det blir det ikke mulighet til nå, sier han.

Her kan du lese mer om kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.