RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andrea Loberto blir assistenttrener i Aalesund


TIL AALESUND: Andrea Loberto blir assistenten til Lars Bohinen i Aalesund.
TIL AALESUND: Andrea Loberto blir assistenten til Lars Bohinen i Aalesund. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Skal fylle ut Lars Bohinen i jakten på opprykk.

Aalesund har hentet den tidligere Haugesund-treneren Andrea Loberto som assistenttrener for Lars Bohinen.

Det bekrefter klubben i en pressemelding på fredag.

I Aalesund skal den 43 år gamle italieneren bistå den nylig ansatte hovedtreneren Bohinen i forsøket på å få klubben tilbake til Eliteserien på første forsøk, etter at sunnmøringene rykket ned i siste serierunde i fjor.

LES OGSÅ: Lars Bohinen er ny Aalesund-trener

- Klar arbeidsfordeling

- Jeg er glad for å ha fått en trener med meg som kan OBOS-ligaen godt, som driver sine egne deløvelser med autoritet og som utfyller meg og mine mangler på en utmerket måte, sier Lars Bohinen i pressemeldingen. 

- Vi vil få en tydelig og klar arbeidsfordeling. Andrea er god på feltet, fotballklok, og vil kunne utfordre meg på valg, slik at vi til slutt får tatt de riktige avgjørelsene.

Ledet Haugesund til fjerdeplass

Loberto jobbet i fotballakademiet til Leeds United fra 1999 til 2004, før han flyttet til Norge i 2005. I Vålerenga var han utviklingsansvarlig, toppspillerutvikler og assistenttrener for A-laget fram til 2013, før ferden gikk til Rosenborg.

I Haugesund ble han ansatt som assistenttrener for Mark Dempsey, før han etter sistnevntes avgang ledet laget til fjerdeplass i 2016-sesongen som hovedtrener.

Sist sesong trente han Fredrikstad, men valgte å trekke seg mens klubben - som til slutt rykket ned til 2. divisjon - strevde i bunnen av OBOS-ligaen.

- Jeg er veldig takknemlig for at Aalesunds Fotballklubb har gitt meg muligheten til å jobbe i en klubb med en lang fotballtradisjon og en klubb med stort potensial og store ambisjoner, sier Loberto i pressemeldingen.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere