RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreas (18) tjener 200.000 kroner i uka

TJENER GODT: 18 år gamle Andreas Christensen tjener over ti millioner kroner i året.
TJENER GODT: 18 år gamle Andreas Christensen tjener over ti millioner kroner i året. Foto: Rex/matt West/bpi (All OVer Press)
Sist oppdatert:
Men blir han noen gang god nok for Chelsea?

Premier League-klubben Chelsea er kjent for å plukke opp det som kan krype og gå av unge talenter rundt om i verden. Få av dem tar steget helt opp til A-laget, men sjansen er likevel til stede for at én av disse kan slå igjennom.

Unge fotballspillere er imidlertid ikke så billige i drift lenger. Danske Andreas Christensen, som blir sett på som et supertalent, tjener 20.000 pund i uka.

Det gjør 18-åringen til den best betalte spilleren som har deltatt i turneringen FA Youth Cup, noensinne. Årslønnen blir i overkant av én million pund.

Omregnet i norske kroner tjener tenåringen over ti millioner kroner i året.

Christensen kom til Chelsea fra Brøndby i 2012. De blå fra London kjempet mot Arsenal, Manchester City, Manchester United og Barcelona for å sikre underskriften til forsvareren og var klubben som la mest penger på bordet.

Ingen kamper
Siden overgangen har ikke 18-åringen fått én eneste obligatorisk kamp for Premier League-laget, men debuterte i en treningskamp mot City i mai 2013.

Christensen var riktig nok på benken under Rafa Benitez' siste ligakamp som Chelsea-manager, men ifølge Daily Mail, som omtaler Christensen som en svært lovende forsvarsspiller, så er unggutten et stykke unna A-laget nå.

Standardene er svært høye i Chelsea og selv mer etablerte spillere som Mohamed Salah og Kurt Zouma, som ble hentet i januar, må nok belage seg på begrenset med spilletid under manager José Mourinho.

Hvis man tar en kikk på troppen til Chelsea, så har klubben 30 spillere ute på lån denne sesongen. Av disse vil trolig kun en håndfull noen gang få sjansen på førstelaget. Patrick Bamford, som tjener 8.000 pund i uken, er for tiden på lån i Derby og gjør sine saker bra der. Det er ventet at han vil få en sjanse til å vise seg fram på A-laget under sommerens sesongoppkjøring.

Det er likevel ingen garantier.

Fakta: Chelsea-spillere ute på lån:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Oriol Romeu (Valencia)
Victor Moses (Liverpool)
Romelu Lukaku (Everton)
Josh McEachran (Wigan)
Sam Hutchinson (Sheff Wed)
Lucas Piazon (Vitesse)
Gaël Kakuta (Lazio)
Ryan Bertrand (Aston Villa)
Patrick van Aanholt (Vitesse)
Thibaut Courtois (At. Madrid)
Kurt Zouma (St. Etienne)
Marko Marin (Sevilla)
Wallace (Inter)
Bertrand Traore (Vitesse)
Nathaniel Chalobah (Middlesbrough)
Kenneth Omeruo (Middlesbrough)
Matej Delac (FK Sarajevo)
Todd Kane (Blackburn)
Christian Cuevas (FC Eindhoven)
George Saville (Brentford)
Bliiy Clifford (Royal Antwerp)
Mario Pasalic (Hadjuk Split)
Ulises Davila (Cordoba)
Thorgan Hazard (Zulte Waregem)
Christian Atsu (Vitesse)
Milan Lalkovic (Walsall)
Patrick Bamford (Derby)
Jhon Pirez (Leganes)
Stipe Perica (NAc Breda)
Joao Rodriguez (Uniautonoma)

Om vi ser til Nederland og Chelseas samarbeidsklubb Vitesse finner vi folk som Lucas Piazon, Christian Atsu og Bertrand Traore. Disse unggutten kunne fort ha gjort en god figur for en rekke klubber i Premier League, allerede nå, men i stedet står de på venteliste. Spesielt Piazon er det store forhåpninger til.

Få gjennombrudd
Da Chelsea sist gikk til topps i FA Youth Cup, var det med folk som Fabio Borini, Gaël Kakuta, Jeffrey Bruma, Josh McEachran og Patrick van Aanholt på laget. Ingen av disse gutta har fått noe gjennombrudd i den blå trøyen.

Borini er som kjent i Liverpool, utlånt til Sunderland. Bruma har gått til PSV, McEachran er utlånt til Wigan og det sies at han har spilt sin siste kamp for Chelsea. Van Aanholt er utlånt til Vitesse og Kakuta spiller nå i Lazio, på lån. Mye omtalte Nathaniel Chalobah, også sett på som et stort talent, skal heller ikke ha imponert José Mourinho nevneverdig. Han er utlånt til Middlesbrough.

Det at Chelsea stadig vekk kobles til mer profilerte spillere, sier sitt om hvilke førstelagssjanser disse guttene egentlig har. Skulle londonklubben for eksempel bruke 25 millioner pund på Southamptons Luke Shaw, så vil nok backen bli prioritert framfor en rekke andre spillere på omtrent samme alder.

Én som har lyktes med å ta steget opp fra ungdomslaget er Nemanja Matic. Serberen måtte imidlertid til en annen klubb for å få den utviklingen han trengte. Matic gikk fra Chelsea til Benfica, men ble nylig hentet tilbake.

TALENT: Mange tror Lucas Piazon kan ta steget opp på A-laget til Chelsea.

Det ble en dyr affære for de blå. Matic gikk til Benfica som en del av avtalen for David Luiz og det kostet rundt 21 millioner pund å hente ham tilbake tre år senere.

Fem kandidater
Daily Mail trekker fram Christensen, Bamford, Nathan Ake, Lewis Baker og John Swift som de mest lovende spillerne på dagens ungdomslag i Chelsea. Alle fem kommer trolig til å bli sendt ut på lån for å få erfaring neste sesong

Og erfaring kommer de til å trenge.

Skal en spiller som Christensen få sitt gjennombrudd i Chelsea, må han vise på trening dag inn og dag ut at han er bedre enn John Terry, Branislav Ivanovic, Gary Cahill og David Luiz. Neste sesong kommer også Zouma. Han må også vise at han er så god at Chelsea ikke behøver å dra ut på overgangsmarkedet å finne en erstatter når den nevnte gjengen gir seg.

Det er med andre ord dårlige odds.

P.S. Chelseas ungdomslag møter Arsenal til semifinale i FA Youth Cup på Emirates i London torsdag kveld. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere