RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Those were the days: De hadde sine feider, men med Mons Ivar Mjelde som trener og Martin Andresen som kaptein, hadde Brann kjempesuksess. Nå lanserer Andresen sin gamle sjef for et comeback på Stadion!
Those were the days: De hadde sine feider, men med Mons Ivar Mjelde som trener og Martin Andresen som kaptein, hadde Brann kjempesuksess. Nå lanserer Andresen sin gamle sjef for et comeback på Stadion! Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Andresen: - Mjelde bør overta Brann

Sist oppdatert:
De var ikke perlevenner alltid, men Martin Andresen lanserer likevel Mons Ivar Mjelde som ny Brann-trener.

Martin Andresen (38) og Mons Ivar Mjelde (47) var ikke enige om alt på slutten av deres tid sammen i Brann. Likevel mener Andresen at hans gamle trener bør overta Brann igjen, skriver Bergensavisen.

Rikard Norlings dager som Brann-trener er over, og Andresen sier dette når BA spør kapteinen fra gullsesongen i 2007 hvem som bør overta rødtrøyene.

– I mine øyne er Mons Ivar Mjelde den beste kandidaten Brann kan få i den situasjonen de er i nå. Jeg tror han er mannen som kan samle alle de løse trådene i klubben, og jeg klarer ikke se for meg hvem andre som skal være med å bygge dette opp igjen, sier 38-åringen til BA.

Bradley og Solskjær

Det er mange som tror at Mjelde er en het kandidat til å overta etter Norling, mens andre navn også blir nevnt. Ole Gunnar Solskjær og Stabæk-trener Bob Bradley er drømmekandidatene for mange.

– De er gode trenere, men jeg mener at Mons er en bedre kandidat for Brann nå. Klubben bør ikke hente noen med et kortsiktig perspektiv. Det må bygges langsiktig, med en trener som blir her over tid, sier Andresen. Og Mjelde har som kjent gitt beskjed om at han er ferdig i Start etter denne sesongen.

BORTE: Rikard Norling har fått sparken i Brann.

Det er ingen hemmelighet at Mjelde og kapteinen fra gullsesongen hadde sine feider i løpet av sin tid på Stadion sammen. Da Andresen forlot Brann var forholdet mellom dem kjølig, men begge hevder at det aldri var noe uvennskap mellom dem.

– Jeg tror vi hadde et bedre forhold enn mange tror. Mons var flink til sette sammen en ressursgruppe, folk som ville Branns beste. Den forandret seg litt etter hvert, og da ble vi mer og mer uenige. Vi var to krevende personer som begge ønsket å vinne, og vi hadde sterke meninger om det. Da oppsto det situasjoner der vi var uenige, men vi fikk det jo til å fungere. Fordi vi og hele klubben dro mot det samme målet, forteller Andresen, som i dag er ute av fotballen og jobber i næringslivet.

– Ikke ha hastverk

Nettopp det å dra mot det samme målet, mener Andresen at hans tidligere sjef i Brann kan være med å gjøre når Rikard Norling skal erstattes.

– Brann må samles om en vei, og de må være nådeløst ærlige om dagens situasjon i klubben. Det vet jeg ikke om alle i Brann har gjort de siste årene, siden jeg bare kjenner det utenfra.

– Jeg tror at ting kan snu fort i klubben, men en må ikke ha hastverk. Da går det ofte motsatt vei enn en ønsker, slår Andresen fast.

I den opphetede diskusjonen på ulike nettsteder om hvem som nå bør etterfølge Rikard Norling, er det altså mange som ønskers seg Bob Bradley. Men mye tyder på at amerikaneren, som har gjort uvirkelig bra ting i Stabæk, ønsker seg til en enda større og ikke minst bedre klubb og liga enn Brann og norsk 1. divisjon.

Solskjær guttetrener

En annen som blir hyppig nevnt, er selvsagt Ole Gunnar Solskjær. Han har ikke trent lag på høyt nivå siden han fikk sparken i Cardiff i høst. Nå er den gamle storscoreren trener for guttelaget til Clausenengen, der hans sønn Noah spiller.

I tillegg er han tidvis inne og bistår på Kristiansunds A-lagstreninger. Han får hele tiden forespørsler om å overta lag fra hele Europa, men har lovet familien at de skal bli i Kristiansund i hvert fall frem til sommeren.

Saken er levert av Bergensavisen.

P.S: Se Nettavisens ferske fotballsending her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere