RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Andresen: - Vi er innenfor målsettingen

Sist oppdatert:
Men Molde senket VIF med «Mourinho-fotball».

MOLDE (Nettavisen): - Målsettingen er å være topp fire. Det har vi forhåpninger om å klare, så får vi se om vi får nok poeng på slutten her, forklarer Vålerengas manager Martin Andresen til Nettavisen.

Han måtte se laget sitt bli kontret sønder og sammen av et sløsende Molde-lag, som igjen inntok førsteplassen på tabellen i Tippeligaen. Der ønsker Martin Andresen også å komme, og han er bestemt på at Vålerenga er på vei i den retningen.

- Vi ønsker å være topp fire hele tiden, og innimellom være med å kjempe om gull. I tillegg skal vi ha en bærekraftig økonomi, et positivt regnskap og vi skal utvikle gode, talentfulle fotballspillere. Alle de tingene er vi innenfor, bortsett fra at vi for øyeblikket ikke ligger innenfor topp fire, sier Andresen

Gull med Mourinho-fotball
I førsteomgangen havnet Vålerenga skikkelig bakpå, og etter tolv minutter sto det 2-0 til hjemmelaget. I annenomgangen hevet VIF seg kraftig, og skapte mange farlige sjanser som nysigneringen Torgeir Børven var nære ved å sette i noten.

- Det var mye bra fra vår side. Molde er gode og effektive i førsteomgangen, men det er ganske likt sjansemessig, og de sjansene vi har er gedigne. Det var der forskjellen var. I fotball er det viktig å sette sjansene sine, forklarer Andresen.

Real Madrid-manager José Mourinho har tidligere uttalt at omstillinger, eller kontringer som de heter på folkemunne, vinner fotballkamper. Ifølge Martin Andresen er det nettopp evnen til å kjøre gode kontringer som har vært nøkkelen for Molde under Ole Gunnar Solskjær.

- Molde er fryktelig gode på kontringer, de har masse fart fremover. Molde har scoret over 70% av målene sine på overganger. De spiller virkelig på at de er gode på det, forklarer Andresen, og forteller hvem han tror tar seriegullet:

- Jeg tror Molde tar gullet. De har en sterkere stall enn de andre som kjemper om tabelltoppen. Rosenborg har også en veldig sterk stall, men selv om det blir jevnt, tror jeg Molde tar det, avslutter Martin Andresen til Nettavisen.

- Vålerenga presser oss
Moldes manager Ole Gunnar Solskjær var veldig fornøyd med de første 30 minuttene av kampen. Men de resterende 60 minuttene var han ikke veldig imponert over.

- Vålerenga presser oss bakover, og vi blir altfor upresise i pasningsspillet. Den siste timen er ikke spesielt positiv, men den første halvtimen er noe av det beste som har blitt vist her på stadion, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

På grunn av deltagelse i hjemlig cup og europacupspill, har Molde et knalltøft kampprogram i sommer. Solskjær kunne derfor ønske at laget hans kunne roe ned tempoet i kampen litt mer, og på den måten få nødvendig hvile før midtukekampen mot nederlandske Heerenveen.

- De tre på topp har fart, gjennombruddskraft og vilje. Vi blir upresise i pasningsspillet, vi slår ikke den enkle pasningen, og vi tar ikke to touch. Spillerne vil så gjerne se etter gjennombrudd og overganger hele tiden. Det trenger vi ikke å gjøre når vi leder 2-0, sier Solskjær.

- Når vi stadig ser etter gjennombrudd og overganger så gir vi bort ballen i stedet for å bruke to ekstra pasninger. Viljen er enormt stor, for vi vil så gjerne score, men man kan ikke score hver gang man har ballen, forklarer Solskjær.

Solskjær hentet storscorer
For en drøy uke siden hentet kristiansunderen sin tidligere storscorer Pape Paté Diouf hjem på lån fra danske FC København. Det var ikke tilfeldig at det var senegaleseren som ble hentet inn når Molde skulle forsterkere angrepet foran innspurten i Tippeligaen.

- Vi har sett etter en spiller som kan spille i den posisjonen siden han reiste. Vi har ønsket å ha en slik gjennombruddsvillig kant eller spiss. Nå har vi tre spillere på topp som springer fortere og med mer kraft enn noen andre i Tippeligaen. Det fungerer veldig bra for oss, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Molde vant kampen 2-0 etter scoringer av Joshua Gatt og Davy Claude Angan. Romsdalingene ligger nå på førsteplass på tabellen, mens Vålerenga ligger på niendeplass, 13 poeng bak.

PS. Se nyhetsreportasjer fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere