RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresen: - Vi kan glemme gullet

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
VIF-treneren avskriver Vålerenga som gullkandidat.

SANDNES ULF - VIF 0-2 :
SANDNES (Nettavisen): Før sesongen mente Martin Andresen at Vålerenga var en av de heteste kandidatene til å hente hjem gullet.

- Jeg tror vi kommer til å være på 2010-nivået i 2012, det ser sånn ut, sa Andresen til Nettavisen på La Manga i februar.

Etter tretten spilte seriekamper har han mistet troen.

- Blir ikke gull
Selv om det ble seier mot Sandnes Ulf søndag, var VIF-treneren klokkeklar på at Vålerenga kan avskrives som gullkandidat.

- Nei, vi får ikke gullet i år. Ikke slik som vi har spilt, og ting har utviklet seg, sier Andresen til Nettavisen.

VIF-spiss Håvard Nielsen forteller at heller ikke spillerne lukter gull lenger.

- Vi ønsker egentlig ikke å sette oss så mye mål i det hele tatt nå, men heller bare ha fokus inn mot hver match, og få med oss flest mulig poeng, sier Nielsen.

- Vi går jo selvfølgelig alltid for å vinne. Vi har jo et håp om å komme så høyt som mulig, men hvor høyt det blir får vi se ved slutten av sesongen, fortsetter 18-åringen.

- Disharmoni
Etter Tippeligaens fjortende runde ligger Vålerenga fjorten poeng bak serieleder Strømsgodset – vel å merke med en kamp mindre spilt.

Differansen er ikke like stor ned til Flekkefjords kvalikplass - kun seks poeng. Oslo-laget ligger langt etter skjema, med andre ord.

Andresen klør seg i pannen og tenker seg om et øyeblikk før han prøver å sette ord på hva som har gått galt:

- Det er litt sammensatt, men hovedårsaken er jo at vi har spilt for dårlig fotball. Men det har også vært disharmoni i gruppa, folk som ikke har jobba helt optimalt sammen.

- Har dere ordnet opp i dette nå?

- Vi jobber fremdeles med det. Noe av det går på fokus og prat, mens noe av det må vi gjøre noe annet med, sier han, med tydelig referanse til opprydning i stallen som tidligere har vært annonsert.

Spilleropprydding
Andresen har tidligere uttalt at flere spillere kan forsvinne allerede i sommer. Harmeet Sing har allerede forlatt klubben. Hvor mange flere det blir, er Andresen usikker på.

- Det er bevegelse i en spillerstall hele tiden. Hvor mange som forsvinner i sommer, vet jeg ikke. Vi får bare se hva som går ut, og hva som kommer inn, sier han.

Men han er helt tydelig på hvilke spillertyper som får spiller i Vålerenga, og ikke.

- I Vålerenga er det veldig viktig at man er opptatt av at det er laget som skal vinne, og at det er laget som skal oppover, og ikke enkeltindivider, sier han med en alvorlig tone.

- Man må spille lagkameratene gode, gjøre en innsats og blø for drakta. Samhold betyr mye, bare se på Sandnes Ulf og Haugesund, for eksempel, legger han til.

- Veldig ødeleggende
Martin Andresen benyttet også muligheten etter kampen i Sandnes til å kommentere kampfiksingssaken som ruller og går for tiden.

35-åringen står selv oppført i Follos stall, og har i år spilt to kamper for laget hvor to spillere mistenkes for kampfiksing.

- Jeg håper at det slås hardt ned på. Man kan ikke ta lett på slike ting. Kampfiksing er veldig ødeleggende for sporten, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere