RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresen mot fornyet kontrakt

Sist oppdatert:
Martin Andresens Blackburn er nå så godt som sikret fornyet kontrakt i Premier League, etter lørdagens seier over Everton.

EVERTON-BLACKBURN 0-1: En scoring av Jonathan Stead ni minutter før slutt ga Martin Andresens Blackburn en uhyre viktig 1-0-seier borte mot Everton.

Dermed tok laget et langt steg vekk fra nedrykksstriden. Blackburn har nå 40 poeng, og det er åtte poeng ned til Leeds på den siste nedrykksplassen.

Martin Andresen spilte fra start på Goodison Park, men ble tatt av banen av manager Graeme Souness kvarteret før slutt.

Hyllet Stead
Men det var ikke Andresen manager Graeme Souness var opptatt av etter kampen. Målscorer Stead, som i dag headet inn vinnermålet ni minutter før slutt etter et innlegg fra Andy Cole, får nå ros i bøtter og spann fra sin sjef, etter at Stead nå har funnet veien til nettmaskene fem ganger etter overgangen til Blackburn.

- Hver uke forsøker jeg å dysse ned guttens bidrag til laget, men jeg er nødt til å begynne å fortelle sannheten nå. Hans mål har vært avgjørende for oss, og hans generelle bidrag til klubben har vært fantastisk. Jeg kunne ikke bedt om mer, sier Souness etter den viktige seieren.

Blackburn-sjefen nektet for at laget hans nå er unna faresonen med tanke på nedrykk, men la til.

- Dette var en viktig seier for oss. Sluttstrek er ikke satt, men dette var et stort resultat. Vi er ikke mattematisk sikre, og jeg akter ikke å begynne å si at vi er det, fordi dersom noe går galt vil jeg bare fremstå som en komplett idiot, sa en ydmyk Souness til ananova.com lørdag ettermiddag.

- For gode
Til tross for et oppløftende resultat hevder Souness at Blackburn er alt for gode til å være der de er på tabellen.

- All statistikk viser at vi ikke burde være der vi er. Vi har scoret mer enn de fleste andre lagene, men vi forsvarer oss som kjerringer til tider. Men ikke i de siste kampene. Vi så etter store spillere som kunne stå frem og ta ansvar, og det har de gjort. De fortjener ros for det, sier Souness, som spesielt nevner betydningen av at en spiller som Lorenzo Amoruso var tilbake i dag.

Moyes skuffet
Everton-manager David Moyes, derimot, hadde ikke mange godord å dele ut til sine disipler etter kampen.

- Vi var dårlige. Jeg tror ikke det var noe å hente fra denne kampen. Vi kom aldri i gang på topp og så ut til å mangle energi. Normalt har vi det, men det manglet i dag, sa en skuffet Everton-manager.

I følge Moyes var dette ikke noe å rope hurra for verken for hans eget vedkommende eller for gjestene fra Blackburn.

- Det så ut til at kampen skulle gå mot 0-0. De hadde ikke fortjent å slå oss og vi hadde ikke fortjent å slå dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere