*Nettavisen* Sport.

Andresen vil vrake Andresen

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

VIF-manager Martin Andresen lover å være tøffere med spilleren Martin Andresen i 2009.

10.03.09 20:01

Det har blåst kraftig rundt Martin Andresen det siste halvåret. Først da David Brocken gikk ut i NRK og sa han skjønte lite av at han fikk sparken som defensiv trener, da det var Andresen og ikke han som hadde fått negative tilbakemeldinger fra spillergruppa. På slutten av forrige ukes La Manga-opphold stormet det igjen rundt VIF-sjefen, og Andresen hadde mandag ingen problemer med å innrømme at han kan være «en kødd» på banen – også mot medspillerne.

Nå lover Andresen at han vil gjøre endringer på banen – og at han vil bli tøffere med seg selv. Faktisk så tøff at han risikerer å måtte se Vålerengas kamper fra sidelinjen.

- Det stemmer, det. Det blir svært viktig for meg at jeg presterer så bra på banen at det ikke blir noen tvil om at jeg fortjener plassen på laget, sier Andresen til Nettavisen.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

Vraker seg selv ved 50/50
VIF-manageren fikk kritikk fra flere hold for at han spilte alle kampene hvor han var tilgjengelig i fjor, til tross for at han i ettertid har innrømmet at kvaliteten ikke var av gammel Andresen-standard. Oppstår samme problemet på nytt, er konklusjonen klar.

- Den stillingen jeg har, er sårbar, og kan det settes spørsmålstegn ved min plass så er det en kime til frustrasjon - det kan ikke være tvil om at jeg må prestere så bra at jeg fortjener å spille i den posisjonen.

- Er det en 50/50-situasjon, hvor jeg står likt med en annen spiller, er det han som får spille, lover Andresen, uten å ville avsløre om han starter i søndagens seriepremiere mot Rosenborg.

- Kan ikke fortsette som i Brann
Det er ikke det eneste punktet Andresen lover å endre fra fjoråret. Selv mener midtbanespilleren at de krasse tilbakemeldingene fra spillergruppa om hans mange roller har vært konstruktive, og han lover å ta grep også på banen.

- Siden jeg har en ny rolle, må jeg endre meg i forhold til måten jeg var på i Stabæk og Brann.

- I Brann og andre, tidligere klubber hadde det en positiv effekt at jeg jaget folk, flere spillere kom faktisk bort til meg og ba om det. Men det virkemidlet fungerer dårligere nå fordi jeg også er manager, og det må jeg ta hensyn til.

Mindre verbal
Rent konkret vil det bety at spilleren Martin Andresen vil bli mindre verbal på banen, i alle fall mot egne spillere. Han tror likevel ikke at han vil miste noe av seg selv av den grunn.

- Jeg har forandret meg flere ganger tidligere for å gjøre meg selv og laget bedre. Blant annet forsto jeg etter at jeg hadde vært i England at jeg måtte få opp tenningsnivået. Den gangen hoppet jeg unna taklinger, og var en type spiller som jeg ikke ville likt nå. Jeg forsto jeg måtte få opp aggressiviteten på banen, og for å få til det, måtte jeg bli mer verbal.

Andresen mener hans nye tilnærming vil slå positivt ut for laget.

- Jeg tror ikke det får så stor betydning for meg som spiller, men for laget kan det slå positivt ut. Det handler om å få mest mulig ut av laget sitt, derfor må jeg også endre meg. For meg er det viktig å få fram at det som skjer på banen, ikke blir tatt med inn i garderoben. Jeg må skape en trygghet for at det som skjer både i kamp og i treningssituasjoner forblir der, og ikke blir tatt med videre. Om noen takler meg hardt på en trening, så er det bare en takling, og ikke en konflikt med treneren., garanterer Andresen, som samtidig innrømmer at det å skape den tryggheten har vært en av de store utfordringene i den dobbeltrollen han har.

- Én ting er i alle fall helt sikkert, det jeg gjør, gjør jeg for å vinne, og jeg tar alltid ut det laget jeg mener er det beste. Forhåpentligvis vil ikke motstanderen merke noen forskjell på ”Gamle Martin” og ”Nye Martin”.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag