Andresen vurderte å legge opp

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Vålerenga-sjefen om den tunge perioden.

02.03.09 14:22

LA MANGA (Nettavisen): Martin Andresen (32) har vunnet både cup- og seriegull de siste to sesongene, ledet det norske landslaget og sto nylig frem topp motivert, og i en lettere utgave foran 2009-sesongen. Men selv om han har vært en av norsk fotballs største lederskikkelser i mange år, har ikke karrieren bare gått på skinner. Den første profftida i England satte nemlig kraftige spor.

Demotivert
Andresen var ikke bare nede, han vurderte å slutte.

- Det stemmer, det, sier VIF-manageren til Nettavisen.

- Etter den første perioden i Wimbledon var jeg på utlån i Molde sommeren 2000. Jeg var småskadet hele tiden, og ble demotivert.

Mestparten av Molde-tida ble brukt til å spille bridge, innrømmer den tidligere landslagskapteinen nå i ettertid. Ikke akkurat helt optimalt for en ambisiøs fotballspiller.

- Skal jeg drive med dette, må jeg gjøre det skikkelig. Når man mister motivasjonen, blir man også en dårligere fotballspiller. På den tida lurte jeg på om jeg skulle legge opp, sier den tidligere landslagskapteinen nå i ettertid.

Opptur etter Stabæk-retur
Han dro tilbake til Wimbledon etter det mislykkede oppholdet i Molde, noe som heller ikke gjorde underverker for motivasjonen. Redningen ble gamleklubben Stabæk.

- I England er det sånn at de fleste spiller for seg selv, det har det vært i begge klubbene mine der. Sånn ville ikke jeg holde på.

- Når jeg spiller fotball, vil jeg gjøre det i et fellesskap, hvor man har felles mål. Den muligheten fant jeg i Stabæk, og da kom også motivasjonen tilbake.

Og med motivasjonen, kom suksessen. Den påfølgende sommeren kom landslagsdebuten, hjemme mot Tyrkia, og fire år etter ble han landslagskaptein. Midtbanespilleren står nå med 42 landskamper, og trives igjen godt med fotballen.

- Jeg holder jo på med dette fordi det er gøy.

- Nå er målet først og fremst å prestere best mulig for Vålerenga, men et VM-sluttspill hadde heller ikke gjort noe, smiler VIF-sjefen lurt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.