RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Adrian Dennis / AFP

Anelka forlater Chelsea

Sist oppdatert:
Spissen skal være enig med kinesisk klubb.

Shanghai Shenhua, som spiller i kinesisk eliteserie, hevder at Nicolas Anelka har blitt enig med klubben om en overgang. Dette melder BBC Sport.

Klubbens talsmann, Ma Yue, vil ikke svare på spørsmål om prislappen på Chelsea-spissen, men hevder at franskmannen kan være spilleklar allerede i januar dersom partene blir enige om punktene i kontrakten.

- Vi er enige om alle viktige detaljer i kontrakten og venter bare på at han skal undertegne den, sa Ma Yue søndag.

En pressemelding vil trolig komme ut i løpet av morgendagen.

Ifølge kinesiske medier skal Anelka ha blitt lokket av en skyhøy ukelønn på 200.000 pund, eller 1,8 millioner norske kroner. Dette er det dobbelte av hva han tjener på Stamford Bridge.

Anelka har spilt for Chelsea siden 2008, da han kom til London fra Bolton som Avram Grants aller første signering. 32-åringen har scoret 59 mål på 185 kamper for de blå.

Under Andre Villas-Boas har han imidlertid fått lite spilletid. Etter at han uttrykket et ønske om å forlate Stamford Bridge forrige uke, får ikke Anelka lenger trene med førstelaget til Chelsea.

Shanghai Shenhua har vunnet to titler i kinesisk toppfotball, men ble bare nummer elleve forrige sesong. Klubben har nå leid inn et managementfirma som skal jobbe for å sette Shenhua på det globale fotballkartet. I tillegg til Anelka, skal Jean Tigana - en tidligere fransk landslagsspiller - være på vei til Shanghai som manager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere