*Nettavisen* Sport.

Anelka ikke bønnhørt

Nicoals Anelka Foto: Foto: SCANPIX/EPA PHOTO/PA/Martin Rickett

Nicolas Anelkas offentlige unnskyldning til landslassjef Jaques Santini hjalp ikke. Urokråken er ikke med i den franske landslagstroppen til møtet med Nederland neste onsdag.

For ti dager siden krøp Anelka til korset og beklaget overfor Santini at han bryskt takket nei da han ble tatt ut på landslaget november 2002. Den temperamentsfulle Manchester City-spissen håpet at kanossagangen skulle gjenåpne døren til landslaget - men den gang ei.

Santini fant derimot en plass til Werder Bremens eminente playmaker Johan Micoud, som har hatt en strålende sesong hos de tyske serielederne.

- Johan har vært fulgt tett av våre folk. Vi vet han er den ledende spilleren på laget sitt, sa Santini ifølge Reuters på en pressekonferanse torsdag.

- Han er en playmaker, og vil nå få muligheten til å vise at han kan fylle en tilsvarende rolle på landslaget.

Micoud, som har scoret ni mål på 25 kamper for Werder Bremen, har ikke akslet den franske landslagstrøyen siden han ble byttet innpå mot slutten av 0-2-nederlaget mot Danmark i VM i 2002.

Både Manchester United-spiss Louis Saha og Sochauxs midtbanespiller Benoit Pedretti er uaktuelle på grunn av skader. Også Sylvain Wiltord står over på grunn av ankelskaden han sliter med.

Derimot er David Trezeguet, Therry Henry og Lodovic Giuly tilbake, etter å ha stått over landskampen mot Belgia i januar.

Oppgjøret mot Nederland er Frankrikes nest siste før EM blåses i gang 12. juni. 20. mai møter franskmennene Brasil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.