RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anelka til Chelsea

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Fredag ble Nicolas Anelka klar for Chelsea. Med det ble han også verdens dyreste fotballspiller.

Prisen på den franske Bolton-spissen skal være på 15 millioner pund, rundt 160 millioner kroner. 28-åringen har 43 landskamper og 11 mål for Frankrike, og har tidligere spilt for Paris St. Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool (lån), Manchester City og Fenerbahce.

Den målfarlige spissen har scoret 11 mål for Bolton denne sesongen. Han kostet sju millioner pund - snaut 75 millioner kroner - da han kom tilbake til England i 2006.

Chelsea-manager Avram Grant har lenge vært en stor beundrer av franskmannen, og det var ventet at Bolton-spissen ville skrive under for London-laget denne uka. Ifølge engelske medier skal Anelkas personlige avtale med Chelsea være verdt rundt 20 millioner pund, drøyt 210 millioner norske kroner.

Med denne overgangen er Anelka også blitt tidenes dyreste fotballspiller med en total overgangssum på over 900 millioner kroner. Juan Sebastian Veron hadde den forrige rekorden med en totalsum på om lag 810 millioner kroner. Daværende Liverpool-manager Gérard Houllier fikk i sin tid mye kritikk for at han ikke sikret seg Anelkas tjenester i 2002.

Ifølge BBCs nettsider er det ventet at Anelka vil kunne spille lørdagens kamp mot Tottenham. Anelka har skrevet under en avtale på fire og et halvt år, og Bolton har bekreftet overgangen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere