Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anelka trakassert i Chelsea

Foto: Jose Jordan / AFP
Sist oppdatert:
Nicolas Anelka langer ut mot André Villas-Boas og Chelsea.

Han har vunnet EM med Frankrike, Champions League med Real Madrid og Premier League med både Arsenal og Chelsea. Nicolas Anelka er et stort navn i internasjonal fotball.

Likevel fikk han en marerittaktig avslutning på tiden i Chelsea.

Nådeløs bransje
Etter at londonklubbens portugisiske manager, André Villas-Boas, besluttet seg for å selge Anelka, fikk spissen beskjed om å trene med ungdomslaget og bruke en annen garderobe enn vennene på førstelaget. Han fikk til og med beskjed om ikke å parkere sammen med førstelagsspillerne, men med reservene.

Anelka var en nøkkelspiller da Chelsea vant Premier League og FA-cupen i 2010, og var toppscorer i Premier League med 19 mål sesongen før, men ble rett og slett trakassert den siste tiden før overgangen til Kina og Shanghai Shenhua.

Dette såret og sjokkerte Anelka, ifølge The Sun.

- Jeg hadde alt utstyr som de profesjonelle hadde, men de plasserte meg i en annen garderobe. Sånn er fotballen. En dag er du inne i varmen og scorer mål, den neste er det ingen nåde. Det finnes ikke venner i fotball. Det er sannheten. Det er trist å si det, men det er sannheten. Det er en lagsport, men også veldig individuelt, sier Anelka til avisen.

Stolt av karrieren
Franskmannen har opplevd både opp- og nedturer, og føler at han har hatt en bedre karriere enn mange gir ham kreditt for.

- Det stemmer vel at jeg kunne hatt en bedre karriere, men jeg vet at jeg har lykkes og jeg er stolt av dette hver gang jeg reiser tilbake til Frankrike, til forstaden jeg kom fra. Guttene der er stolte av meg. De vet at jeg aldri ga opp. Jeg tok imot mange smeller, men står fortsatt, sier Anelka.

Shanghai Shenhua har hentet inn Jean Tigana som manager og forsøker også å skaffe signaturene til både Didier Drogba og Matthew Upson, to andre spillere på vei mot solnedgangen i sine karrierer.

Anelka vil nok anbefale Shanghai til begge, dersom de spør. Han stortrives i alle fall selv.

- Shanghai er Asias New York. Jeg elsker livsstilen her og kommer ofte hit på ferie, forteller Anelka.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!