*Nettavisen* Sport.

Anelkas franske hevn

Foto: Reuters/Scanpix

Straffet sine landsmenn med arrogant mål fra krittet.

29.09.10 09:08

CHELSEA - MARSEILLE 2-0:

Det ble en tung sommer for Nicolas Anelka. Under VM-sluttspillet i Sør-Afrika stjal den franske måljegeren det meste som var av overskrifter i hjemlandet, etter en episode i gruppespillet.

I pausen av matchen mot Mexico skal Chelsea-stjernen angivelig ha kalt daværende landslagssjef Raymond Domenech for en «horesønn», noe som førte til direkte hjemsendelse.

Opptrinnet utløste også fullstendig kaos i den franske troppen, og spillerne nektet blant annet å trene i forkant av det avgjørende oppgjøret mot vertsnasjonen Sør-Afrika. Det hele endte med nok et tap, og en lang og tung reise hjem i skam.

Reaksjonene mot Anelka har vært beinharde i etterkant av mesterskapet, og spissen har blant annet blitt utestengt fra landslaget i hele 18 kamper på grunn av oppførselen under VM.

Iskald straffe
Den enes død er den andres brød, og i Chelsea tar man det trolig ikke så tungt at franskmannen ikke spiller landslagsfotball. Spesielt ikke når han leverer varene foran mål i den blå trøyen.

Tirsdag barket den engelske serielederen sammen med Marseille, og Anelka skulle tegne seg på scoringslisten mot sine landsmenn. Det var derimot en annen spiller, som heller ikke hadde grunn til å være fornøyd med VM, som åpnet ballet.

Allerede etter sju minutter slo den omstridte franske unggutten Gaël Kakuta en corner, og på første stolpe ventet kaptein John Terry. Stopperen fikk en fot på ballen, og flikket den enkelt inn i det nærmeste hjørne. Mannen som hadde i oppgave å dekke stolpen, Benoit Cheyrou, må imidlertid ta sin del av skylden.

Og før halvtimen var passert på Stamford Bridge hadde vertene langt på vei avgjort det hele til sin fordel. Michael Essien slo et innlegg, og Stéphane Mbia stoppet ballen på klønete vis inne i eget felt med hendene. Fra straffemerket var Nicolas Anelka iskald, og satte ballen forbi en forfjamset Steve Mandanda.

Hans tredje fulltreffer i årets Mesterliga.

Marseille hang godt med de første minuttene i London, og hadde et lite press, men etter den første scoringen tok hjemmelaget mer og mer over. Chelsea rullet til stadighet opp på kantene, og både Anelka og formsterke Florent Malouda virket giftige i angrep.

Gjestene kom også til noen halvsjanser, og spesielt etter en kaotisk episode inne i Chelsea-feltet var franskmennene nære på, men forsvaret og målvakt Petr Cech fikk etter hvert kontroll.

Dermed så det meget lyst ut for Chelsea til pause.

Solide stolper
Etter pausen måtte Marseille naturlig nok framover på banen for å skape noe og score. Dette resulterte også i at Chelsea kunne legge seg litt lavere og satse på kontringer og dødballer.

Og hjemmelaget bestemte seg for at det var på tide å teste stolpekvaliteten på Stamford Bridge. Førstemann ut av Alex, mannen Liverpool-keeper Jose Reina fortsatt har mareritt om.

Brassen ladet kanoen og hamret løs på et frispark. Skuddet hadde god retning, men en smule for mye skru og smalt i treverket. Returen havnet i nettet, men ble annullert for offside.

Drøye ti minutter senere var det Michael Essien som sto for kvalitetskontrollen av målramma. Nykommer Ramires dyttet ballen videre til ghaneseren, som fikk avslutte fra rundt 20 meters hold, men nok en gang sto stolpen i veien.

Flere mål ble det aldri på Stamford Bridge tirsdag kveld, og siden Spartak Moskva slo Zilina 3-0 tidligere på kvelden - etter to mål av Ari og ett av Ibson - står Chelsea og russerne med seks poeng hver i gruppe F.

Marseille og Zilina har begge null etter to kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag