Angers sjokkerer fotball-Frankrike

Angers sjokkerer fotball-Frankrike med resultatene sine.

Angers sjokkerer fotball-Frankrike med resultatene sine. Foto: Jean-paul Pelissier (Reuters)

Nyopprykkede Angers er serieleder Paris Saint-Germains nærmeste utfordrer i den franske ligaen etter ti kamper. Klubben overrasker Frankrike i runde etter runde.

Lyon, Marseille, Monaco og Bordeaux må alle se oppover på tabellen for å finne Angers. Den lille franske klubben har hatt et storartet comeback på toppnivået i Frankrike. Ingen hadde trodde de vil se Angers på annenplass med 21 poeng etter ti kamper, kun fem poeng bak PSG.

Den franske hovedstadsklubben 4,4 milliarder kroner i budsjett, mens Angers til sammenligning har 220 millioner kroner.

– Det er sant at det høres utrolig ut det som skjer med oss, sa Angers-trener Stephane Moulin etter 2-1-seieren borte mot Toulouse lørdag.

Underlegne oddsmessig

Mot Toulouse ville du ha fått 4,30 i odds om du spilte på Angers-seier, selv om klubben allerede lå på annenplass og kun har tapt en kamp denne sesongen. Toulouse har kun vunnet én kamp så langt. Den kom i første serierunde.

Ikke siden 1993/94-sesongen hadde Angers vært på øverste nivå i Frankrike. Den har aldri vært i nærheten av å vinne ligaen, selv om laget fra 1958 til 1981 med få unntak spilte i Ligue 1 sammenhengende.

I forrige sesong da klubben rykket opp fra nivå to ble det «kun» en tredjeplass, men likevel ligger de helt i toppen av divisjonen over.

Solid defensivt spill har vært nøkkelen. Kun seks mål har det blitt bakover, mens de framover har scoret tolv mål.

Moulin mannen bak

Trener Moulin skal ha mye av æren for det som kan bli en suksesshistorie i fransk fotball. 48-åringen har vært i Angers siden 2005. Først var han trener for reservelaget i seks år, før han i 2011 ble hovedtrener for A-laget.

Den jobben har han mestret glimrende. Tålmodigheten fra styret i klubben, som ligger vest i landet, har tydelig lønnet seg. I alle sesongene Moulin har hatt styringen har de kjempet i toppen av Ligue 2, men først forrige sesong lyktes Angers med å ta steget opp igjen.

Om og hvor lenge resultatene holder seg vil vise seg. Kampprogrammet blir tøffere. Blant andre Monaco, Lyon, PSG og Saint Etienne venter de neste ni rundene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.