Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrer ikke på at han kalte Blatter et forbilde

ROSER BLATTER: Kjetil Siem mener at Sepp Blatter har gjort mye bra for internasjonal fotball.
ROSER BLATTER: Kjetil Siem mener at Sepp Blatter har gjort mye bra for internasjonal fotball. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Generalsekretær Kjetil Siem står rakrygget i rosen av Sepp Blatter.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er midt i en guffen storm av arrestasjoner og korrupsjonsanklager som går så langt tilbake at det dekker hele Sepp Blatters tid som president der.

Så langt er ikke Blatter mistenkt for noe kriminelt, men det antas at amerikanske FBI jobber med akkurat den saken.

I et intervju med VG torsdag sier generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF) at han ikke angrer på at han kalte Sepp Blatter et forbilde under et intervju med Dagbladet i fjor.

- Nei, jeg kan ikke angre på det. Jeg prøvde å beskrive hans eventyrlige evne til å manøvrere politisk. Så ser jeg jo at folk nå kan si at «Herregud, at det går an å si det? Det sier jo alt om deg» og sånn. Men Blatter har bidratt til veldig mye bra i utviklingen av fotballen over hele verden, og det er det lett å glemme nå. Nå er det liksom ingen nyanser lenger. Vi er i FIFA-VM nå, vi får millioner hvert år. Skal vi sette strek over alt det? sier Siem.

Generalsekretæren trekker også fram at president Yngve Hallén sa til Blatter under et møte i Oslo i fjor at NFF mener det er best at sveitseren gir seg i FIFA.

Sepp Blatter ble gjenvalgt under FIFA-kongressen i slutten av mai, men fortalte fire dager senere at han vil trekke seg så fort et ekstraordinært valg kan bli avholdt og en ny president kan stemmes fram.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!