RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Björn Lindgren (AFP/Scanpix)

Angrer tidlig United-avskjed

Sist oppdatert:
Henke Larsson dro hjem for tidlig. Nå vil han ut igjen – som trener.

- Hvis det er én ting jeg angrer på i min karriere, er det at jeg reiste hjem til Sverige da Alex Ferguson prøvde å få meg til å bli i United. Jeg skulle ha blitt der lenger, for jeg hadde det fantastisk der og alle i klubben ønsket at jeg skulle fortsette, sier Henke Larsson i et intervju med FIFA.com.

Nettstedet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har snakket med den tidligere svenske målkongen om fortida som spiller og hans nye karriere som trener.

- For kort tid
Larsson er klokkeklar på at det var riktig å bli i skotske Celtic i sju år, selv om han hadde andre tilbud. Men da han først havnet i Manchester United i 2007, burde han ha blitt der lenger enn en halv sesong.

- Jeg fikk for kort tid der. Hele opplevelsen var fantastisk, og selv om jeg var 35 år, følte jeg at jeg fortsatt hadde mye fotball i meg. Så ja, jeg angrer, sier Henke, som reiste hjem og avsluttet spillerkarrieren i Helsingborg.

Nå er han trener i Landskrona, som spiller på andre nivå i det svenske seriesystemet. Larsson hadde ingen ambisjoner om å bli trener.

Vil ut som trener
Men når han først er i gang, legger han lista like høyt som han gjorde som spiller.

- Nå er jeg trener i Landskrona, og jeg har det veldig bra her. Men mitt mål som spiller var alltid å bli så god som mulig, og det samme er målet som trener, så det er klart jeg har lyst til å reise utenlands igjen, sier Larsson.

Han understreker at Sverige alltid vil være nærmest hans hjerte.

- Men jeg elsket også å bo i utlandet – både Skottland, Nederland, Spania og England var fantastisk. Jeg ser på meg selv som en verdensborger mer enn noe annet, sier Henke Larsson til FIFA.com.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere