*Nettavisen* Sport.

Angriper sine egne fans

Foto: Matt Dunham (AP/Scanpix)

Arsène Wenger avslører også at han vurderer å selge Emmanuel Adebayor.

- Det er en enorm forskjell på bortefansen, som er helt fantastisk, og hjemmefansen. Der er det alltid en negativ tankegang og inntrykk av at spillerne ikke bryr seg. Hvis vi ikke når opp neste år, så er det jeg som er ansvarlig og vil stå til rette, men det dette laget trenger, er folk som er fans, sier Arsène Wenger ifølge The Independent.

Arsenal ender denne sesongen på fjerdeplass i Premier League og er i ferd med å avslutte sin fjerde strake sesong uten et trofé. Manager Wenger har gjennom sin tidligere suksess skapt et stort press på seg selv om spillerne i klubben, noe som merkes mer enn noensinne akkurat nå.

- Lett å sitte på tribunen
Tapet for Manchester United i Mesterligaen var tungt å svelge, og det hjelper nok heller ikke at klubben i seriesammenheng aldri var skikkelig i kontakt med de tre andre storklubbene i Premier League.

Laget er blitt kritisert for å mangle innsatsvilje, ryggrad og lederskap.

- Det er lett å sitte på tribunen og si at spillerne ikke er voksne for oppgaven. Men det spillerne har gjort i et negativt miljø denne sesongen, viser hva de er i stand til, mener Wenger.

Under torsdagens spørsmål og svar-seanse på Emirates Stadium var det først og fremst spillere som Emmanuel Adebayor, Alexandre Song og Abou Diaby som måtte tåle kritikk.

- Enkelte spillere har gode og dårlige perioder. Hvis de ikke gjør det bra, er det fordi de har mistet selvtilliten. Den eneste måten å hjelpe dem på, er å støtte dem. Det hjelper ikke å slakte dem. Vi har hatt negative vibrasjoner rundt laget, sier Wenger.

Selger gjerne til Chelsea
Han legger til at Emmanuel Adebayor kan bli solgt denne sommeren, og at det i så fall like gjerne kan bli til en rivaliserende klubb som Chelsea.

Togoleseren var svært nær en overgang til AC Milan i fjor sommer, og gikk også offentlig ut og sa at han ønsket en slik overgang.

- Det er uvanlig å selge til en rival, men vi solgte Ashley Cole til Chelsea og vi kjøpte William Gallas, så du kan ikke si at jeg aldri gjør det, for jeg har allerede gjort det. Men Adebayor er med i våre framtidsplaner. Jeg mener at han ble forstyrret i starten av sesongen, av et dårlig forhold til fansen fordi han nesten forlot Arsenal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.