RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Anmelder de Jong

Sist oppdatert:
Marseille krever konsekvenser for City-spilleren etter den hasardiøse taklingen.

3. oktober skapte Nigel de Jong de store overskriftene i England, da han knakk beinet på Hatem Ben Arfa etter en voldsom takling i oppgjøret mellom Manchester City og Newcastle.

Nederlenderen pådro seg vrede fra de fleste hold i fotballverden, og også hans egen landsmenn slaktet de Jongs opptreden fullstendig.

Så ble han da også vraket fra Nederlands tropp til kampene mot Moldova og Sverige i EM-kvalifiseringen, ene og alene på grunn av taklingen på Newcastle-spilleren.

Reaksjonene: - En kriminell som må vekk fra fotballen
Landslaget: Vraket City-stjerne etter grisetakling

- Må bli kvitt dette
Nå er Marseille kommet på banen, og den franske klubben mener de Jongs takling må få ytterligere konsekvenser.

- Vi vil anmelde forholdet og kreve erstatning fra de Jong, sier klubbpresidenten Jean-Claude Dassier til det franske tv-programmet «Telefoot», ifølge Sky Sports.

- Det handler om å bli kvitt denne typen handlinger fra europeiske fotballbaner, legger han til.

Ben Arfa er på utlån til Newcastle fra den franske klubben, og returnerer til Marseille etter sesongslutt. Nå må imidlertid Ben Arfa belage seg på flere måneders pause fra fotballen, og det er usikkert om 23-åringen er fullt tilbake i spill til den tid.

Vil hjelpe til
Marseille vil imidlertid gjøre alt for å få Ben Arfa tilbake på banen så fort som mulig.

- Ben Arfa har spurt vårt medisinske personell om hjelp, og naturligvis vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe ham, forklarer Dassier.

De Jong er uansett definitivt ute i hardt vær. Også Newcastle har bedt det engelske fotballforbundet (FA) om å komme med disiplinære reaksjoner mot nederlenderen, og spillerens rykte har ikke blitt bedre av hendelser på fotballbanen for det nederlandske landslaget.

3. mars i år knakk de Jong beinet til den amerikanske landslagsspilleren Stuart Holden, noe som førte til seks ukers utestengelse. Og i finalen i sommerens fotball-VM tydde de Jong til karatespark i brystet til Spanias Xabi Alonso.

Etter kampen innrømte de Jong at han var heldig som unngikk det røde kortet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere