RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan vil ut

Foto: RBK.no
Sist oppdatert:
Men først ønsker han å imponere i trønderhovedstaden.

LERKENDAL (Nettavisen): Etter en strålende sesong for serieleder Stabæk, er Anthony Annan på plass i Trondheim. Nå skal han hjelpe Rosenborg å klatre til medaljeplass.

Det har han stor tro på å klare. For ifølge Annan er det ikke stor forskjell på serielederen og Rosenborg.

- Begge lag spiller god fotball. Fysisk er begge sterke, og teknisk er det også høyt nivå, sier Annan om likheten mellom de to klubbene.

Paul Ince interessert
Annans overgang ble klar ikke mange dager før overgangsvinduet stengte. Da kom han omtrent direkte fra et treningsopphold med Blackburn.

- Jeg trente med Blackburn for første gang i 2005. Deretter hentet de meg over i august, og Paul Ince var veldig interessert. Hvorfor det ikke ble noe av, vet jeg egentlig ikke, medgir Annan til Nettavisen – og gjør lite for å skjule skuffelsen.

Likevel er han ikke skuffet over at det ble Rosenborg han endte opp hos.

- Rosenborg er en stor klubb med mange gode spillere. Trenerne og hele apparatet rundt er utrolig bra, og jeg er godt fornøyd med å være her, sier han og erkjenner at RBK er en mye større klubb enn Stabæk.

Såpass mye større at valget av klubb ble tatt mye på grunn av størrelsen. For Rosenborg er et kjent navn i Fotball-Europa. Veien til en større liga går gjennom å få vist seg fram. Et bedre utstillingsvindu enn Rosenborg finner man ikke i Norge, skal vi tro Annan.

- Jeg håper å gjøre en solid sesong og ønsker å bidra til at Rosenborg gjør det godt. Gjør jeg det, er mulighetene mange og jeg får sannsynligvis sjansen til å spille i en av de store ligaene.

- Gode spillere må vi ha
Erik Hamrén er strålende fornøyd med å ha Annan på plass.

- Skal vi være en toppklubb, må vi ha gode spillere. Anthony er en meget god spiller og vi vil få glede av han i høst, sier hovedtreneren, som nå får et dilemma i laguttaket.

For den siste tiden har Rosenborg fått sving på sakene. Mot Vålerenga før landslagspausen var spesielt midtbanen god. Spørsmålet mange stiller er om ikke Anthony Annan og nåværende midtbaneanker Alexander Tettey blir for like i spillestilen.

Dermed spekuleres det i om Tettey må finne seg i å spille andre steder enn som defensiv midtbane. Dette for å gjøre plass til spilleren som RBK ga 10 millioner for.

I verste fall må Tettey slite benken.

- Treneren tar ut laget
- Jeg tenker ikke på det. Anthony er en god spiller som gjør oss mer solid. Noen ganger må man sitte på benken, selv om man er god. Bare se på Chelsea, sier Tettey, som var best i U21-landslagets kamp mot Makedonia på tirsdag.

Tettey vil heller ikke si han er bitter fordi RBK takket nei til bud på han i august. Uavhengig av hva som skjer med hans posisjon i laget.

- Jeg har en kontrakt med RBK, og da er det de som bestemmer hva de skal ha for meg. Får de ikke det de mener de skal ha, så spiller jeg her.

Heller ikke Hamrén er bekymret for å ha mange midtbanespillere.

- En toppklubb må også ha en sterk benk. Vi ønsker å kjempe i toppen i Norge, samt å hevde oss i Europa. Da må vi ha mange spillere, fordi det er mange kamper. En spiller som Roar Strand kan for eksempel ikke spille tre kamper i uken. Dessuten spilte vi ofte med to defensive midtbanespillere i min tid i Aalborg, sier svensken som dermed åpner for at Tettey og Annan skal spille sammen.

Det tror både Tettey og Annan kan fungere.

- Hvis vi spiller sammen, så kan jeg for eksempel være med mer fremover og Anthony holde igjen, sier Tettey, og får støtte fra sin nye lagkamerat.

- Alex er en god spiller og jeg tror vi kan passe bra sammen. Uansett er det treneren som tar ut det laget han mener er best, sier ghaneseren som ikke legger skjul på at han forventer å starte mot Fredrikstad på søndag.

(Les videre under bildet)

Snakker samme språk
Ut ifra torsdagens trening skal man ikke være overrasket om Annan starter og da sammen med Tettey på midten. Under den defensive terpingen bekledte Annan, Tettey og Per Ciljan Skjelbred midtbanen. Det synes Skjelbred ser ut som en bra plan.

- Annan er utrolig pigg i beina og dekker store rom. Samtidig er han god teknisk og han vil utvilsomt tilføre oss mye på det defensive, sier landslagsspilleren.

Og skulle de starte sammen på søndag kan de kanskje dra nytte av å være fra samme land. Annan er fra Accra i Ghana, samme by som Tettey ble født og tilbrakte deler av sin barndom i. Begge snakker derfor språket Twi og kanskje kan dette være en suksessformel for Rosenborg.

Og med suksess forsvinner kanskje de to talentene til en annen liga mye før RBK ønsker. For som Tettey sier:

- Overgangsvinduet åpner jo i januar igjen.

Enn så lenge er det vel bare å si twi, twi på søndag. Da venter topplaget Fredrikstad.

PS.Her kan du se Anthony Annan teste Alexander Tettey og John Pelu, som også har bodd i Ghana, i twi-språket på RBK TV!

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå: Test dine ferdigheter som manager på nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere