RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatte reddet HamKam - nå er de oppsagt

KRITISK: Situasjonen i HamKam er kritisk. Klubben trenger 3,2 millioner kroner for å unngå konkurs.
KRITISK: Situasjonen i HamKam er kritisk. Klubben trenger 3,2 millioner kroner for å unngå konkurs. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Dramatisk redningsaksjon iverksatt for å redde klubben.

HamKam er på kanten av stupet, nok en gang.

Klubben trenger 3,2 millioner kroner for å kunne opprettholde driften, og det haster med å skaffe pengene.

Forrige uke fortalte klubben på en pressekonferanse at de måtte ha pengene på plass innen 1. juli, hvis ikke ville de erklære klubben konkurs.

Redningsmenn oppsagt
Mandag kveld sendte klubben ut en pressemelding hvor de skriver at de utsetter fristen, samtidig som alle i administrasjonen i klubben blir sagt opp.

Tilbake i desember 2012 var klubben i omtrent samme situasjon som den er i dag, men da var beløpet én million kroner som de skyldte Hamar kommune.

Den gang gikk flere av de ansatte inn med penger fra egen lomme for å redde klubben, og flere av de ansatte tok opp lån i banken for å kunne bidra.

Ifølge Hamar Arbeiderblad gikk tre av de ansatte, Vegard Skogheim, Finn Paulsen og Roger Nyborg inn med 250.000 kroner, mens fire andre gikk inn med et noe mindre beløp hver.

Mandag ble flere av de samme personene sagt opp fra sin jobb i klubben, etter at de har gjort hva de kan for å redde driften.

Ny deadline
Fristen for å skaffe nok penger til å redde klubben er utsatt frem til fredag 4. juli klokken 12. Dersom ikke nok penger er skaffet frem til da, vil klubben begjære oppbud.

- Fredag er absolutt deadline. Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger løsning, sier kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo Sjonfjell ifølge Hamar Arbeiderblad.

Yngres avdeling i klubben har imidlertid god økonomi, og det har blitt avholdt møter mellom yngres avdeling og elitedelen i klubben, med sikte på å finne en løsning som kan bidra til at klubben kan opprettholde driften.

Mandag ettermiddag hadde klubben fortsatt ikke en løsning klar som vil kunne sørge for at klubben overlever, men det er grunn til å tro at styret i klubben har sett for seg en mulig løsning, etter som at fristen for å begjære oppbud har blitt utsatt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere