RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Antall sparkede managere bekymrer Wenger

Arsène Wenger er Premier Leagues suverent lengstsittende manager. Han synes det er trist å se hvor mange kolleger som sparkes årlig.
Arsène Wenger er Premier Leagues suverent lengstsittende manager. Han synes det er trist å se hvor mange kolleger som sparkes årlig. Foto: David Davies (Ap)
Arsène Wenger er Premier Leagues suverent lengstsittende manager. Han synes det er trist å se hvor mange kolleger som sparkes årlig.

Etter at Alex Ferguson takket for seg etter nesten 27 år som Manchester United-manager i fjor, er Wenger på lang vei den som har sittet lengst i Premier League.

Franskmannen kom til Arsenal i 1996, men ikke alle managere opplever samme tålmodighet i sine klubber.

Denne sesongen har ni Premier League-klubber skiftet manager, noen av dem mer enn én gang.

David Moyes (Manchester United), André Villas-Boas (Tottenham), Paolo Di Canio (Sunderland), Michael Laudrup (Swansea), Steve Clarke (West Bromwich) og Malky Mackay (Cardiff) var blant dem som ble sparket mens sesongen pågikk.

I uken etter at Premier League ble avsluttet har Tom Sherwood (Tottenham) og Pepe Mel (West Bromwich) måttet gå. I tillegg må West Hams Sam Allardyce leve med daglige rykter om at han skal sparkes.

– Det er alltid trist når en manager sparkes, uansett hvem det er. Det som bekymrer meg, er at det skjer raskere og raskere. Det er ikke et godt tegn for Premier League, sier Wenger.

Siden Wenger tok over Arsenal har klubben blant annet vunnet tre seriegull, men står uten trofeer helt siden 2005. Likevel har klubben kvalifisert seg for mesterligaen 17 sesonger på rad.

– Jeg mener stabilitet er viktig for å utvikle spillet, sier Wenger.

Arsenal kan ende trofétørken når de møter Hull i FA-cupfinalen lørdag.

Wengers kontrakt går ut etter sesongen, men han har lovet å forlenge avtalen med klubben. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere