*Nettavisen* Sport.

Antyder at Deila vil koste fem millioner

DYR MANN? Skotske medier hevder at Celtic må ut med rundt fem millioner for Ronny Deila. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Strømsgodset vil ikke la treneren gå billig.

05.06.14 13:55

Onsdag ble det klart at Strømsgodset-trener Ronny Deila var blitt høyaktuell for jobben som ny manager i den skotske storklubben Celtic.

Ifølge både norske og skotske medier skal det nå være klart at Celtic har Deila som førstevalg og at skottene prøver å komme til enighet med Strømsgodset om en pris for treneren. Det blir trolig ingen billig affære for storklubben.

Det er sjelden snakk om store summer når norske trenere må kjøpes fri, men da Ståle Solbakken ble kjøpt fri fra sin kontrakt med Norges Fotballforbund av tyske Köln for noen år siden, skal det ha kostet rundt fem millioner kroner.

Fem millioner?
Deila skrev nylig under på en kontraktsforlengelse med Godset og den avtalen strekker seg ut 2016. Lønnen til suksesstreneren skal ifølge skotske DailyRecord ligge på rundt to millioner kroner i året. Drammens Tidene skrev i vinter at Deilas kontrakt gjorde ham til en av Norges best betalte trenere.

Daily Record anslår derfor at Celtic må ut med sum i nærheten av det Köln i sin tid betalte for å kjøpe fri Solbakken, som nevnt rundt fem millioner.

Enn så lenge har verken Deila, Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo, eller noen andre i drammensklubben ønsket å snakke om denne overgangen.

- Det er bare spekulasjoner, sa Deila til TV 2 onsdag kveld.

I Skottland har man vært mer snakkesalige og gjort det klart at Deila er en aktuell kandidat. Styreformann Peter Lawwell sa han var en perfekt mann for jobben.

- Vi er fortsatt i samtaler med Strømsgodset, sier en kilde til Daily Record.

- Slik det ligger an nå, så venter vi fortsatt på svar fra dem. Får vi ikke noe konkret svar etter en stund, fortsetter vi jakten andre steder, opplyses det .

- Sansen for ham
Flere profilerte navn har blitt koblet med Celtic den siste tiden. Folk som Roy Keane og svenske Henrik Larsson er blant de som har takket nei til jobben.

Blant norske Celtic-supportere er man litt overrasket over at Deila nå er en kandidat til jobben. Supporterleder Bent Uvaag Johansen i den skotske klubbens norske supporterklubb, er likevel ikke negativ til ansettelsen.

- Jeg har sansen for ham og det han har gjort i Strømsgodset. Han er den beste coachen i Norge. Men også han har et langt stykke og gå. Han er ikke en trener som har lyktes internasjonalt, sier Johansen til Nettavisen.

- Celtic pleier ofte å hente managere som er eks-spillere eller har en tilknytting til klubben. Det er en spesiell klubb, men det kan være greit å tenke nytt.

Deila har ledet Strømsgodset til både cuptriumf og seriegull siden han tok over som hovedtrener i 2008. Telemarkingen har også fått mye skryt for måten han har satset på unge spillere og fått mye ut av lite ressurser.

Drammens Tidene skriver at Deila allerede skal være enig med Celtic om de personlige betingelsene, men at det altså ikke er enighet om økonomisk kompensasjon til den norske klubben.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag