RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KELD NAVNTOFT (Afp)

Åpner for FCK-forlengelse

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken kan komme til å lede FC København gjennom enda en mesterliga-høst.

Oslo (ANB): Neste sommer utløper Ståle Solbakkens nåværende kontrakt med FC København. Etter planen skal hedmarkingen da takke for seg i den danske storklubben – og ha et halvt års fri fram til han overtar som norsk landslagssjef 1. januar 2012.

Nå åpner imidlertid suksesstreneren døra på gløtt for å forlenge perioden i Parken med et halvt år. Dermed kan det også om ett år bli mesterliga på 42-åringen – dersom han leder FCK til seriegull i sin siste hele sesong for klubben.

- Det er ikke umulig, hvis FC København sier at klubben har funnet en trener, men at den vil vente et halvt år til julen 2011 med å bytte, sier Solbakken til Jyllands-Posten.

- Må ha god grunn
Han understreker samtidig at han i utgangspunktet står fast på at tiden i kongens by er over neste sommer.

- Jeg har i utgangspunktet ikke noe å gjøre fram til jul, men har mine familieplaner, og det er dem som gjelder pr. i dag. Både for FC København og for meg, sier han.

Skulle han likevel takke ja til et halvt års ekstra engasjement i klubben, vil ikke det ha sammenheng med et ønske om å oppleve mesterligaen også i 2011.

Solbakken vil i stedet hjelpe sin nåværende arbeidsgiver ut av en vanskelig situasjon.

- Det må være et perspektiv. At FC København har en god grunn, for eksempel at klubben vet hvilken trener man ønsker seg, men at vedkommende ikke kan komme før julen 2011, sier Solbakken.

Avviser ny sesong
Nylig skrev den danske storavisen BT at Solbakken kunne komme til å forlenge sin avtale med FC København helt fram til sommeren 2012 – dersom Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Skjer det siste, skal nemlig Drillo lede laget gjennom sluttspillet – hvilket betyr at sjefsstolen på landslaget først er ledig høsten 2012. Både Solbakken selv og toppfotballsjef Nils Johan Semb avviste imidlertid kontant at en slik løsning er aktuell, og det gjentar førstnevnte overfor Jyllands-Posten.

Les også: Semb stopper Ståle-spekulasjoner

- Jeg er ikke trener i FC København i en hel sesong etter neste sommer. Kommer Norge til EM, skal jeg følge norsk fotball i et halvt år, før jeg overtar landslaget, sier Solbakken.

Dermed gjenstår det å se om han blir i København til årsskiftet 2011-2012 – eller om han følger planen med å gi seg neste sommer. (ANB)

Spill på oddsen på nett:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere