Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for Hoset-salg til RBK

Molde er klar til å starte en dialog med tanke på å selge Magne Hoset til Rosenborg om det rette budet skulle dukke opp. Men Hoset selv ser helst mot utlandet.

Rosenborg-direktør Rune Bratseth har aldri lagt skjul på at Moldes playmaker står høyt oppe på sommerens innkjøpsliste. Og i Molde-leiren utelukker de ikke et salg av klubbens juvel til erkerivalene fra Trondheim.

- Jeg har registert at Rosenborg ønsker Magne Hoset. Og ja, vi er innstilt å snakke med Rosenborg om en overgang dersom de skulle komme med et bud. Men for å si det sånn; Viking krever etter det jeg erfarer minst 15 millioner kroner for Brede Hangeland. Og Magne Hoset er en minst like verdifull spiller for oss som Hangeland er for Viking, sier Moldes sportslige leder Bertil Stranden til TV 2 Nettavisen.

Ingen bud
Stranden opplyser videre at Molde ikke har fått konkrete bud på Hoset - verken fra Rosenborg eller klubber i Europa.

- Vi har ikke mottatt noe konkret på Hoset. Men han har sagt at han er moden for større utfordringer, og vi er innstilt på at han kan bli solgt, kanskje allerede i sommer, sier Moldes sportslige leder.

Vil snakke "buisness"
Molde er innstilt på å snakke med ulike klubber om noe konkret skulle komme på banen.

- Vi vil vurdere alle seriøse henvendelser på alle spillerne vi har i troppen. Vår policy er at det skal være enkelt å komme til Molde, og smertefritt å forlate oss. Vi vil ikke sette en stopper for spillere som ønsker andre utfordringer i karrieresammenheng, sier Bertil Stranden.

Stille før stormen
Stranden er klar over at et eventuelt Hoset-salg til erkerival Rosenborg vil sette sinnene i kok hos Molde-fansen.

- Ja, selvsagt vil det det. Men slik er det vel med alle overganger. Men et eventuelt salg til Rosenborg ligger langt frem i tid. Vi har kun registrert at Rune Bratseth er villig til å åpne pengeboken, men så langt har vi ikke hørt noenting fra Lerkendal angående Hoset, sier Stranden.

- Men det er vel stille før stormen, legger han til - vel vitende om at overgangsvinduet åpner 1. juli.

Lite konkret
Også Magne Hosets agent Einar Baardsen har lite hastverk når det gjelder å skaffe den tekniske juvelen en ny klubb.

- Det er ingen klubber på banen, verken fra innland eller utland, som har kommet med noe konkret, sier Baardsen til TV 2 Nettavisen.

Vil ikke vite noe
Selv vet Hoset lite om den påståtte interessen. Han har bedt agenten om å ikke nevne noe av det som foregår før noe konkret er på bordet.

- Før noe er konkret er det fullstendig uinteressant. Spekulasjoner har jeg levd med i fem år. Jeg må bare spille så bra fotball som mulig, og føler at jeg siden august i fjor bare har spilt én dårlig kamp - mot Brann denne sesongen, sier han.

- Hva er drømmen?

- Kunne jeg velge fra øverste hylle må det spansk fotball og Barcelona. Det var laget da jeg var liten, og selvfølgelig hadde jeg Barcelona-drakt. Med Maradona på ryggen, sier Hoset og gliser.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg