RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aragones beklager rasisme

Sist oppdatert:
Spanias landslagssjef Luis Aragones har sendt ut en offisiell unnskyldning for å ha kalt Arsenals Thierry Henry «en nigger».

Episoden fant sted på den spanske landslagstreningen onsdag. Foran flere spanske journalister skal Aragones ha skreket følgende til franskmannens lagkamerat Jose Antonio Reyes i Arsenal:

- Si til den «niggeren» at du er bedre enn ham. Hils ham å si at jeg sa det.

Hard medfart
Selv hevder Aragones at han bare forsøkte å motivere Reyes, og reaksjonene i Spania har vært dempede etter episoden. Landslagssjefen har fått støtte fra både det spanske fotballforbundet (RFEF) og mange av spillerne. Men hendelsen har satt sinnene i kok både i Storbritannia og Frankrike.

- Man må ta den fyren. Han burdet blitt saksøkt for rasisem, raser Henrys lagkamerat Robert Pires ifølge the Sun.

- Det finnes ingen unnskyldning for dette. Det må ikke få være rom for rasisme i fotball, fulgte Sol Campbell opp.

Dette, og liknende utsagn, har satt Aragones under hardt press, og han har nå publisert en offisiell beklagelse på det spanske fotballforbundets hjemmesider.

Motivator
- Alt jeg kan gjøre er å si unnskyld til de menneskene som kan ha blitt fornærmet og gjenta at det aldri var min hensikt å være lite respektfull mot noen, sier Aragones til RFEF

- Jeg vil gjøre det klart at jeg det ikke var min intensjon å fornærme noen. Så på det punktet har jeg klar god samvittighet.

- Det jeg sa kan kun tolkes i konteksten til et lag og en trener som har til oppgave å motivere spillerne sine for å oppnå best mulig resultater. Og for å gjøre dette brukte jeg muntlig språk, avslutter landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere