*Nettavisen* Sport.

Aragones fikk Henry-bot

Spanias landslagssjef Luis Aragones har fått en bot på 25.000 norske kroner for å ha kommet med rasistiske uttalser rettet mot Arsenal-stjernen Thierry Henry.

01.03.05 21:18

Luis Aragones kalte Thierry Henry for «en svart dritt» på en landslagstrening i oktober i fjor, med flere sjokkerte journalister som tilskuere.

Han hevdet i etterkant at han bare prøvde å motivere Henrys klubbkamerat José Antonio Reyes til å innse at han kan være minst like god, og nektet å unnskylde utsagnet om Henry.

Men etter at det spanske fotballforbundet (RFEF) har etterforsket saken, ble det tirsdag klart at Luis Aragones må betale 25.000 kroner i bot for uttalelsene.

Ifølge presidenten i organisasjonskomiteén i det spanske fotballforbundet, Alfredo Florez, har Luis Aragones fått ti dager på seg til å anke avgjørelsen.

- Komiteén har kommet frem til denne avgjørelsen etter å ha studert beviser av episoden i forkant av vennskapskampen mellom Spania og England. Hans utsagn ble vurdert som rasistisk av mange personer, spesielt engelskmennene, sier han i en offisiell kommentar.

70 år gamle Aragones uttalte nylig at han vil vurdere sin stilling som landslagssjef dersom han fikk en straff fra det spanske fotballforbundet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.