RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Årets kjøp i Premier League?

Sist oppdatert:
Kan denne mannen utfordre Rafael van der Vaart?

Liverpool trodde de hadde hentet gull da de fikk kloa i Joe Cole.

Mange har latt seg imponere av Manchester Uniteds Javier Hernandez.

En del forventet stort av alle Manchester Citys nye kjøp.

Og Rafael van der Vaart har vært strålende etter at han ble hentet til Tottenham fra Real Madrid for om lag 75 millioner kroner 31. august.

Men kanskje var det Newcastle-manager Chris Hughton som fant det aller beste. I alle fall i forhold til pris.

Han fant det i Nederland.

Betalte 3,5 mill. pund
24 år gamle Cheik Tiote ble nemlig hentet fra et Twente-lag som gikk til topps i den nederlandske Eresdivisie i fjor, og han startet faktisk også sesongen i Nederland. Midt i august bladde Newcastle imidlertid opp med drøyt 30 millioner kroner for midtbanespilleren, og dermed dro ivorianeren til England.

18. september debuterte han, borte mot Everton, etter at Newcastle hadde sesongåpnet med fire poeng på fire kamper.

Det ble umiddelbar suksess.

Newcastle tok sin første borteseier, slo Everton 1-0, Tiote traff med alle sine 44 pasninger i løpet av kampen, brøt motstanderens spill flere ganger og traff med alle taklinger. Han scoret ikke, men selvsagt var det ene skuddet han sendte av gårde på mål.

Det gikk ikke så mye dårligere i neste kamp, i ligacupen, borte mot serieleder Chelsea. Tiote kom innpå en snau halvtime før slutt, og fikk med seg en enorm opptur etter at Shola Ameobi ga Newcastle seieren med 4-3 i siste minutt.

Geordiene slet litt etter det, men Tiote har spilt seg til fast plass på laget og er nå motoren i et lag som har vunnet tre strake kamper i Premier League, borte mot West Ham, hjemme mot Sunderland og borte mot Arsenal.

Imponerte mot VM-mester
I helga var Tiote mannen som satte selveste Cesc Fabregas ut av spill da Newcastle slo Arsenal på bortebane. Han gikk seirende ut av seks av de sju duellene han var involvert i under kampen, og traff med 44 av sine 45 pasninger. Ingen spillere som har vært på banen i mer enn 500 minutter i Premier League har dermed truffet bedre med pasningene sine enn Tiote. Snittet er faktisk så høyt som 91 prosent.

Tiotes storspill tvang faktisk Arsenal til å forsøke seg på et langpasningsspill mot slutten av helgas kamp, men selv ikke det lyktes mot Tiote og Newcastle. Dermed ligger laget på en imponerende 5. plass på tabellen.

Nå sammenlignes 24-åringen med Chelseas superstjerne, Michael Essien. I alle fall av Chris Hughton.

- Det var manageren min i Twente, Steve McClaren, som sa at jeg burde dra til Premier League, og så fort Newcastle var interessert så tok jeg derfor sjansen, sier Tiote til Newcastles hjemmeside.

Og:

- Det er veldig smigrende å bli sammenlignet med Essien. Jeg har alltid sett på ham som en rollemodell og jeg håper at jeg én dag kan bli like god - eller til og med bedre - enn ham, sier ivorianeren.

Onsdag får han en ny sjanse til å vise seg fram.

Det er nemlig full runde i Premier League i midtuka, og Newcastle spiller hjemme mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn på St. James Park.

Her kan du følge Spurs-Sunderland og Stoke-Birmingham tirsdag kveld.

Hvem av de nye spillerne i Premier League har du likt best så langt i høst? Si din mening i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere