*Nettavisen* Sport.

Årets skuffelser i Premier League

Arjen Robben fikk rødt kort mot Sunderland 15. januar 2006. Foto: (Foto: Scanpix)

Sesongen er ikke over ennå, men likevel har vi funnet fram til sesongens 10 største skuffelser. Ta debatten her!

07.02.06 18:18

Spør du en Arsenal-fan om hva årets største skuffelse er, setter vi alle sjetongene på at han svarer at Patrick Vieira ikke er erstattet på londonlagets midtbane. Spør du en Manchester United-fan, er sjansene gode for at han byttet ut Vieira med Roy Keane og svarer det samme.

Alle lag har sine skuffelser. Her er Premier Leagues ti største:

10. Azar Karadas
Eidaren har bare spilt tre kamper fra start for Portsmouth. Han debuterte for klubben 13. august, men scoret ikke før i innhoppet mot Bolton 1. februar. Nå ser det vanskeligere ut enn noen gang å få spilletid, ettersom Harry Redknapp gikk amok under overgangsvinduet i januar.

9. Sunderland
OK - alle visste at Sunderland kom til å slite i bunnen av Premier League. Noen trodde de ville kjempe med Wigan om å unngå sisteplassen, men Paul Jewell har vist seg som en langt dyktigere manager enn Mick McCarthy. Det er for så vidt ikke så overraskende, sett i ettertid. Men at Sunderland bare skulle ha ni (9!) poeng når vi snart skriver midten av februar, er skuffende.

Klikk på bildet for å forstørre.

8. Milan Baros
Tsjekkeren ble toppscorer i EM i 2004, men sleit i Liverpool. Nå kom han endelig til en klubb, Aston Villa, hvor han fikk være det soleklare førstevalget og hvor han skulle få selvtilliten tilbake. Vi er ikke helt sikre på hvordan selvtilliten hans er for tiden, men fem ligamål er skuffende avkastning - ikke minst for manager David O'Leary.

7. Freddie Shepherd
Vi er ikke skuffet over Graeme Souness' innsats for Newcastle denne sesongen. Den var akkurat som forventet. Men vi må innrømme at vi hadde både trodd og håpet at styreformann Freddie Shepherd skulle ta til fornuften og gi ham sparken langt tidligere i sesongen. Nå ventet han helt til 2. februar. Newcastle ligger på 15. plass.

6. James Beattie
Evertons stjernespiss har spilt 20 seriekamper, 17 fra start, men bare scoret seks ligamål denne sesongen. Og det ene kom fra straffemerket. Everton har bare scoret 18 ligamål på 25 kamper. Er det fordi James Beattie ikke leverer? Eller har Beattie bare scoret seks ligamål fordi lagkameratene ikke leverer?

5. Spissene til Liverpool
Djibril Cisse, Peter Crouch og Fernando Morientes. Til sammen har de kostet 300 millioner kroner. Til sammen har de scoret 10 ligamål for Liverpool denne sesongen. Cisse står med fire nettkjenninger, mens Crouch og Morientes har tre hver. Skal Liverpool nå målet om å ta opp kampen med Chelsea, trenger de spisser som leverer varene. Ironisk nok kan løsningen bli Robbie Fowler; en spiller som er født og oppvokst i Liverpool og ikke kostet klubben en krone.

4. Skuespillertaktene til Arjen Robben
Han kan spille fotball som en halvgud, men spiller skuespill som et grantre. Nederlenderens teatralske fall i sammenstøtet med Pepe Reina i søndagens toppkamp mellom Chelsea og Liverpool var rett og slett flaut.

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Midtbanen til Manchester United
Roy Keane var ikke like godt som i velmaktsdagene, men hva skjer egentlig i denne storklubben? De lot Keane forsvinne før jul, uten å hente inn en fullgod erstatter. Det har Sir Alex Ferguson for øvrig forsøk å hente inn i flere år. Eric Djemba-Djemba fungerte ikke, Kleberson fungerte ikke og Liam Miller har heller ikke slått til. Nå er også Paul Scholes skadet, og Ferguson eksperimenterer med John O'Shea og Rio Ferdinand på sentral midtbane fordi alternativene mangler.

2. Midtbanen til Arsenal
Arsene Wenger solgte i fjor sommer Patrick Vieira til Juventus. Franskmannens siste sesong i Arsenal-drakten var ikke hans beste, men likevel var det åpenbart at kapteinen var svært sentral i Arsenals fremganger på fotballbanen. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å si oss enige med Dennis Bergkamp: Arsenal burde erstattet Patrick Vieira.

1. Chelsea
Ja, vi mener det: Chelsea er årets største skuffelse i Premier League. Forklaringen er selvfølgelig at José Mourinho er for fotballklok, at spillerne er for gode og at de attpåtil drar i samme retning. Chelsea er skuffende overlegne. Vi hadde håpet på spenning, i hvert fall til april.

Enig eller uenig i vår liste - du kan ta debatten videre i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.