Gå til sidens hovedinnhold

Årets trener i Tippeligaen?

Jostein Grindhaug og hans Haugesund fortsetter å imponere.

HAUGESUND - LILLESTRØM 2-0: Det er blitt sagt og skrevet mye om Ole Gunnar Solskjær denne sesongen. Den tidligere Manchester United-spissen har inntatt tabelltoppen i sin første sesong som trener i Molde.

En kandidat til å bli utpekt til årets beste trener?

Det vil nok Solskjær være. Andre har pekt på Jørgen Lennartsson i Stabæk, som ligger på sjetteplass i Tippeligaen tross den overhengende økonomiske krisen.

Svært jevnt
Akkurat nå er imidlertid Jostein Grindhaug den største favoritten. 38-åringen ble kåret til årets beste trener i fjor, etter at han ledet nedrykkstippede Haugesund til en overraskende sjetteplass.

Nå ligger Haugesund - nokså sensasjonelt - på fjerdeplass, etter søndagens seier hjemme mot Lillestrøm. Tor Arne Andreassen og Nikola Djurdjic scoret hvert sitt mål i andre omgang.

Det er imidlertid svært jevnt i dette sjiktet av tabellen. Haugesund har 33 poeng etter 22 kamper, Strømsgodset og Stabæk følger hakk i hæl med samme poengsum, men svakere målforskjell.

- Det skal bli flere poeng, sier Jostein Grindhaug til TV 2 Sporten.

Han mener seieren mot Lillestrøm var fullt fortjent.

- Vi er godt fornøyde. Vi holder nullen, det er kjekt, også scorer vi to fine mål. Vi spiller en ok førsteomgang, og så er vi rimelig effektive i andre omgang. Da vinner vi fortjent til slutt.

Unnslapp rødt kort
Lillestrøm-leiren mener imidlertid at kamputfallet kunne ha blitt annerledes.

Snaut ti minutter etter pause ble Bjørn Bergmann Sigurdarsson felt på ulovlig vis av Vegard Skjerve idet han var på vei igjennom alene. Mini Jakobsen uttalte under TV 2 Sportens sending at dommeren burde ha gitt Skjerve rødt kort for den fellingen.

Det mener også LSK-trener Henning Berg.

- Det var en tett og jevn kamp. Det bikket lenge. Da de scoret det første målet, ble det vanskelig for oss. Men vi var litt uenige med dommeren da Bergmann ble felt. Fra sidelinjen synes vi det så mer ut som et rødt kort enn et gult kort, sier Berg til TV 2 Sporten.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket