RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets verste fotballtabber

Foto: Montasje (Faksimile Youtube)
Sist oppdatert:
Noen ganger er fotball vanskeligere enn man skulle tro.

Er det noe som er like sikkert som at snøen kommer hver vinter, er det at fotballspillere tabber seg ut.

Det skjer hvert bidige år, i hver eneste liga, på hvert eneste nivå.

For spilleren som tabber seg ut, er det selvsagt en forferdelig følelse. For oss andre er det som regel stor underholdning.

Nettavisen presenterer nå de ti største fotballtabbene i 2011.

Listen kunne fortsatt i det uendelige, og vi har sikkert oversett tabber som burde vært inkludert på listen. Vi tror likevel de ti tabbene vi har valgt vil gi dere god grunn til å slippe latteren løs.

10:
På sisteplass havner Anderlechts Silvio Proto. Keeperen skulle enkelt og greit plukke opp en pløse av et skudd, men klarte på forunderlig vis å kløne det til.

9:
Vi kan ikke lage en slik liste uten å ha med en tabbe gjort av en fotballkommentator. Paul Merson er ekspert for Sky Sports i England, der han ytrer seg om stort og smått i engelsk fotball. Denne gangen skulle han uttale ordet «momentum», noe som ikke gikk helt som planlagt. En liten, men morsom, tabbe.

8:
David Hutton trodde et øyeblikk at han het Lionel Messi. Det førte til denne tabben i finalen i Alba Challenge Cup. Hutton mottok et tilbakespill, og enhver keeper med vettet i behold hadde klarert ballen langt opp på tribunen. Men ikke Hutton, han valgte å drible. Det førte selvsagt til scoring, og Huttons lag tapte til slutt finalen 2-0.

7:
Så er turen kommet til den bolivianske ligaen, og denne gangen kan det beskrives som «to tabber til prisen av én». San Jose-spiss Maxi Andrade fikk ballen i sekstenmeteren, der han hadde to valg, skyte eller legge inn. La Paz-keeperen gamblet på at han skulle gjøre det sistnevnte, og slang seg ut i feltet for å hindre innlegg. En rimelig komisk manøver av keeperen. Andrade fikk dermed åpent mål, og du kan jo gjette selv hvordan det gikk.

6:
Santos og Neymar spilte i juni mot Cerro Porteno, men det var ikke den brasilianske superstjernen som stjal overskriftene denne gang. Cerro Porteno-keeper Diego Barreto klarte nemlig å kløne det til på en meget komisk måte. Noen ganger kan man begynne å lure på om det faktisk er mulig.

5:
Det er noe med Arsenal-spillere og tilbakespill som ender i selvmål. De fleste husker godt Lee Dixons legendariske selvmål på Highbury, men Dixon fikk i år konkurranse fra klubbens nysignering Carl Jenkinson. I en treningskamp mot Köln presterte han nemlig dette:

4:
«De som blir keepere, er de som ikke var gode nok til å bli utespillere» er det noe som heter. Volyn Lutsk-keeper Vitaliy Nedilko gjør sitt for å underbygge den påstanden. Se og le:

3:
To spillere må dele den første pallplassen, og det er vakre tabber som stikker av med bronseplassen:

Spania har utvilsomt et av verdens beste U21-landslag. Real Sociedads Inago Martinez og det spanske U21-landslaget ledet 6-0 over Georgia, og da var det på tide å bevise at de er gode til å score selvmål, også. Dette er ganske sikkert et av tidenes fineste selvmål:

Sun Heis forsvarsspiller Festus Baise ville ikke være noe dårligere enn Inago Martinez, og fulgte opp med denne perlen av et selvmål i kampen mot Citizen AA i Hong Kong Premier League:

2:
Artem Gomelko kaprer andreplassen i denne kåringen. FC Torpedo-keeperen beholdt roen da Dnpro-stopper Anton Matveenko prøvde seg på et skudd fra 60 meter, og kontrollerte ballen rett ... i mål. For å strø ytterligere salt i såret: Tabben førte til at kampen endte 1-1.

1:
Inverness-spiller Adam Rooney spilte i februar en cupkamp mot Morton, og det er ikke en kamp han kommer til å glemme med det første. Rooney fikk en pasning på åpent mål, men gjorde alt annet enn å forsvare Rooney-navnet. Adam Rooney klarte nemlig å kløne ballen utenfor, og da understreker vi kløne. Dette hadde faktisk vært hans tredje mål for dagen. I videoen ser man at han ler av sin egen tabbe, og det har han all grunn til. Sett på videoen, len deg tilbake og forbered deg på en god latter.

Hvilke tabber har vi glemt? Hvilket punkt på listen er din favoritt? Diskuter under, eller på våre Facebook-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere