Gå til sidens hovedinnhold

Argentinske aviser: - Matias Almeyda kan ta over Argentina

Utelukker navn som Pochettino og Simeone.

Mandag ble det klart at Jorge Sampaoli er ferdig som trener for det argentinske landslaget etter at «Los Albiceleste» ble slått ut av åttedelsfinalen i VM mot Frankrike.

Argentina vaklet seg gjennom gruppespillet, og etter tapet mot Kroatia i gruppespillet ble det rapportert at spillerne selv ønsket å avsette den tidligere Sevilla-treneren.

Avisen Clarín skriver at fotballforbundet og Sampaoli ble enige om en sluttpakke på to millioner dollar (rundt 16 millioner kroner), selv om Sampaoli kunne bedt om det firedobbelte i henhold til sin kontrakt.


Les mer: To tabber ødela da Norge tapte åpningskampen i EM

- Ville du ha involvert deg?

Nå er det klart at mannen fra Casilda ikke får fortsette som argentinsk landslagssjef, hvilket ser ut til å skape enda mer hodebry for det argentinske fotballforbundet.

Samme avis skriver nemlig at Tottenham-trener Mauricio Pochettino er mannen fotballpresident Claudio «Chiqui» Tapia ønsker som erstatter. Det skal uansett vært klart at hverken Pochettino, eller Atlético Madrid-trener Diego Simeone, vil ta over jobben etter Sampaoli.

La Nacion skriver at heller ikke Marcelo Gallardo, som trener den argentinske storklubben River Plate, ønsker å forlate sin jobb for å ta over det argentinske landslaget.

- Det handler ikke bare om at de er innsatte i sine respektive jobber, men de har nå i årevis observert dette tullet som har pågått. Ville du ha involvert i et slikt scenario, spør avisen retorisk.

Begge avisene skriver videre at det argentinske fotballforbundet nå har gått videre til andre navn på listen. Blant dem er tidligere Lyn-spiller Matías Almeyda, som står uten jobb etter at hans tid i mexicanske Chivas de Guadalajara var over.

Les mer: Conte takker venner i Chelsea

Spilte i Lyn

Almeyda har tidligere trent de argentinske toppklubbene River Plate og Banfield, og rykket opp med begge lagene fra nest øverste til øverste nivå i Argentina. Med Chivas vant han Nord-Amerikas Champions League i april.

44-åringen kan vise til en lysende karriere som spiller, og fikk 35 kamper for Argentina. Han har spilt for klubber som Lazio, Sevilla og Inter.

Nordmenn vil kanskje best huske ham for det korte oppholdet i Lyn i 2007, der han fikk to kamper i Eliteserien sammen med José Oscar Flores. Han spilte også flere cupkamper for Lyn.

Han skal også være Tapias favoritt av de gjenstående trenerne han kan velge mellom.

De to andre navnene som nevnes er Ricardo Gareca, som sa opp sin stilling som landslagssjef for Perú etter at nasjonen røk ut av gruppespillet i VM. I deres gruppe var det Frankrike og Danmark som gikk videre.

60-åringen har tidligere trent i nasjoner som Argentina, Colombia og Brasil før han tok over det peruanske landslaget i 2015. Sistemann på lista over trenere Argentina nå vurderer er Jorge Almirón, som var koblet med Las Palmas sist vinter.

Han trener til daglig Atlético Nacional i den colombianske toppdivisjonen.

Les også

Thomas Grøgaard blir Brann-spiller

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken