Gå til sidens hovedinnhold

Arild Østbø med to blemmer da Start vant

Sarpsborg 08-keeperen hadde ingen god dag på jobben.

START - SARPSBORG 08 2-1:

LA MANGA (Nettavisen):

Han gjorde nemlig to blemmer da Start kunne juble for 2-1-seier mot Sarpsborg 08 i torsdagens treningskamp på La Manga.

Ved begge målene feilberegnet sisteskansen ballen, noe som førte til at både Espen Hoff (1-0) og Uduak Cyril Idemokon (2-1) kunne score i tomt bur.

Sarpsborg-keeperen legger ikke skjul på at han var for sen på begge scoringene, men velger likevel å ikke ta det så veldig tungt.

- Det kommer lange baller og jeg står ute og jakter brudd. De vinner duellene. Det er kjedelig for oss og laget, men det er kjekt for Start. Spissene deres jobber godt og gjør det vanskelig for meg. Sånn er det, sier Østbø til Nettavisen.

Keeperen trøster seg med at det kun er en treningskamp.

- Jeg synes vi styrer hele kampen og vi bør vinne. De får to enkle mål, men det er treningskamp så vi retter på det til seriestart, sier han.

Det var en merkelig oppvisning tilskuerene ble vitne til i den kjølige lufta på den spanske østkysten.

Start skapte omtrent ikke målsjanser, men vant likevel mot et klart bedre Sarpsborg-lag.

Start-trener Steinar Pedersen kunne notere vinterens tredje treningskampseier. Han oppsummerer kampen slik:

- Jeg synes vi er på hæla i første omgang, og de slipper til for ofte både i bakrom og mellomrom. Vi fikk også for mange balltap i eget lag sentralt i banen. Vi så ukomfortable ut til å begynne med på gresset her, men etter hvert får vi mer kontroll på det. Sarpsborg spiller oss lave, men vi forsvarer oss godt og er gode i egen boks. Etter hvert bruker vi ballen bedre i eget lag også, sier Pedersen.

- Viser styrke

Han roser også Uduak Cyril Idemokon, Starts nykommer fra Nigeria som det stilles store forventninger til på Sørlandet i år. 21-åringen ble matchvinner med sin 2-1-scoring i andre omgang.

- Han viste styrke med farten sin der. Han viste hva som bor i ham, sier Pedersen.

- Hva forventer du av ham til å begynne med denne sesongen?

- Han har litt å jobbe med fysisk fortsatt, og han må jobbe med forståelsen når det gjelder det defensive. Han må bruke seg selv sammen med laget. Han har spennende ferdigheter, og vi får se hvor mye vi får ut av ham, sier Pedersen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke mener guttene hans hadde fortjent bedre.

- Vi burde ha puttet på noen flere, spesielt i første omgang. Vi er ikke gode nok foran mål, og det ble mye nesten. Effektiviteten var for dårlig, men jeg føler vi har mesteparten av banespillet, sier han til Nettavisen.

De to baklengsmålene burde også vært unngått, mener Sarpsborg-sjefen.

- Vi slipper inn to unødvendige mål. Men det er godt det ikke ble delt ut noen poeng i dag, sier Bakke.

I likhet med Nettavisen ble han imponert av sin egen Anders Trondsen, som var banens ener i den drøye timen han spilte.

- Dårlig rytme

Espen Hoff kunne glede seg over scoring, men legger ikke skjul på at Start fortsatt har en del å jobbe med frem mot seriestart.

- Vi får ikke noen god rytme i angrepsspillet. Det er Sarpsborg som har det meste av banespillet. Vi får to scoringer hvor vi kjemper oss til muligheter. Vi spiller oss litt mer inn i kampen i andre omgang, men det er stort sett Sarpsborg som styrer uten å skape all verden, sier Hoff til Nettavisen.

Kampens første mulighet kom etter syv minutter. Sarpsborgs nysignering Alexy Bosetti ladet kanonen fra 20 meter, men Håkon Opdal reddet fint.

Samme Opdal var igjen med på notene da Jonas Lindberg ble spilt alene gjennom minutter senere. I den påfølgende situasjonen fikk Joachim Thomassen en god mulighet til å sende Sarpsborg 08 i ledelsen, men headet utenfor fra godt hold.

Start var heldige som ikke havnet under på de første ti minuttene, og da skjedde det som ofte skjer i fotball:

Laget som blir presset går opp og scorer.

Eirik Wichne slo en lang ball opp mot Espen Hoff, og Sarpsborg-keeper Arild Østbø feilberegnet totalt. Dermed fikk den rutinerte Start-spilleren trille ballen i det åpne målet fra skrått hold og gultrøyene kunne juble for ledelse.

Men det tok ikke lang tid før utligningen var et faktum. Kristoffer Tokstad kom seg rundt på høyresiden og slo et perfekt innlegg til Bosetti, som stanget inn 1-1 fra kort hold på vakkert vis. En nydelig scoring av østfoldingene.

- Lekker scoring, kommenterte Start-helt Ole Martin Årst på Twitter.

Sarpsborg fortsatte presset, og en frisk Lindberg var farlig frempå med et par muligheter uten å få hull på byllen. Samme mann ropte etter straffe da han ble revet ned av en Start-spiller minutter senere, men dommer Dag Vidar Hafsås vinket spillet videre. Dermed var stillingen 1-1 da lagene gikk til pause.

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, men igjen skulle en keepertabbe ødelegge for østfoldingene.

- Parkeringsbøter!

Østbø ruset ut på et langt gjennomspill, men feilberegnet farten til Starts nykommer Idemokon, som for lengst hadde parkert Ole Heieren Hansen. Det førte til at nigerianeren pirket ballen forbi keeperen og satte inn 2-1 i det tomme buret.

- Uduak Cyril leverer ut parkeringsbøter på La Manga! tvitret Jesper Mathisen etter scoringen.

Begge lag gjorde flere bytter utover i andre omgang. Start lot blant annet Celtic-klare Kristoffer Ajer (17) få spille de siste 25 minuttene, til tross for at han ankom La Manga på kampdag etter en lang og begivenhetsrik reise.

Ti minutter før slutt kunne Start avgjort kampen på en kontring. Hoff ble spilt helt alene med Østbø, men Start-veteranen skjøt håpløst over mål.

Dermed endte det 2-1 til gultrøyene torsdag.

Sarpsborg hadde bare spilt to kamper før torsdagens oppgjør på La Manga, og begge hadde endt med tap mot henholdsvis IFK Gøteborg og Lillestrøm. Dermed ble årets tredje treningskamptap på rad et faktum.

Start hadde to seire mot Viking og Vindbjart, tap mot Bodø/Glimt og uavgjort mot Jerv i bagasjen.

Starts lag:
Håkon Opdal - Eirik Wichne - Tapio Heikkilä - Rolf Daniel Vikstøl - Henrik Robstad - Espen Børufsen - Andreas Hollingen - Gummi Kristjansson - Daniel Aase - Espen Hoff - Uduak Idemokon

Sarpsborg 08s lag:
Arild Østbø - Henri Toivomäki - Jakob Glesnes - Ole Heieren Hansen - Alexander Groven - Kristoffer Tokstad - Matti Lund Nielsen - Anders Trondsen - Joachim Thomassen - Alexy Bosetti - Jonas Lindberg

Her kan du lese flere fotballsaker fra Nettavisen.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe