*Nettavisen* Sport.

Arsenal ble snytt for mål

Foto: Reuters/Scanpix

Dommersjefen i Premier League fastslår at Arsenal ble snytt for en korrekt scoring mot Chelsea.

Robin van Persie fikk ikke godkjent scoringen da han satte ballen bak Chelsea-keeper Petr Cech i søndagens storkamp. Assistentdommeren vinket for offside, og dommer Rob Styles blåste derfor for frispark til Chelsea.

Thierry Henry stod i offsideposisjon da pasningen kom, men var ikke delaktig i spillet. Robin van Persie, som mottok pasningen, var imidlertid onside.

Dommersjef Keith Hackett bekrefter overfor BBC at scoringen skulle vært godkjent. Han forteller også at Arsenal var så rasende over avgjørelsen at de ringte ham for å få en forklaring.

- Arsenal ville vite om jeg hadde instruert dommerne til å endre sin måte å dømme på i slike situasjoner. Når du gransker episoden på video ser du at Henry ikke er delaktig i spillet. Jeg kunne bekrefte overfor dem at dette ikke var en korrekt avgjørelse av assistentdommeren, sier Hackett til BBC Five Live.

Hackett vil imidlertid ikke kritisere dommer Rob Styles.

- Vi har åpenbart et vanskelig regelverk. På brøkdelen av et sekund reiste assistentdommeren flagget i den tro at Henry blir delaktig i spillet. Men Rob Styles er en rutinert dommer, en veldig kompetent kampleder. Vi tar til oss kritikken, men i denne situasjonen hadde assistentdommeren et mye bedre utsyn, og Rob kan ikke ignorere flagget hans, poengterer Hackett.

Hadde scoringen blitt godkjent ville Arsenal tatt ledelsen 1-0. Chelsea vant kampen 2-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag