*Nettavisen* Sport.

Arsenal-eier kritiserer Wenger

PRINSIPPFAST MANN: Arsène Wenger.

PRINSIPPFAST MANN: Arsène Wenger. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Mener Arsène Wenger snubler i sine egne prinsipper.

25.11.14 07:05

Alisjer Usmanov sitter på den nest største eierandelen i Arsenal, men er ikke en del av klubbens styre. Han har ifølge Daily Telegraph heller ikke snakket med majoritetseier Stan Kroenke etter at Usmanov tapte kampen om kontrollen over londonlaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

ARSENAL-EIER: Alisjer Usmanov. Foto: Maxim Shemetov (Afp / NTB scanpix)

Usmanov snakker imidlertid gjerne med Telegraph om tilstanden i Arsenal, som befinner seg på åttendeplass i Premier League etter at 12 av 38 runder er spilt.

- Arsène Wenger er en av de dyktigste trenerne, ikke bare i Europa, men i hele verden. I Russland har vi et ordtak som sier at «selv en gammel dame kan få taket i hodet». Alle gjør feil. Han kan gjøre feil, og jeg vet at etter hvert som du blir eldre, blir det mer utfordrende å akseptere feilene dine, sier Usmanov.

Den Usbekistan-fødte russeren poengterer flere ganger at han anser Wenger som en stor mann og en stor trener. Samtidig legger han til at Wenger av og til snubler i sine egne prinsipper.

- Jeg liker Arsène på grunn av prinsippene hans, men prinsipper er en type begrensning. Og begrensninger er alltid tapte muligheter. Derfor kan av og til trenere uten prinispper bli trenere for store klubber, mens trenere med prinsipper taper fordi enkelte posisjoner i et lag står tomme på grunn av etiske, moralske eller personlige syn, sier Usmanov.

Et av prinsippene Wenger alltid har stått fast på, er at lagene hans skal spille offensiv fotball. Det prinsippet kan man ikke beskylde eksempelvis José Mourinho for å ha.

Arsenals offensive spillestil fører imidlertid ofte til at laget blir straffet av kontringsfokuserte lag, slik tilfellet var i kampen mot Manchester United sist helg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.