*Nettavisen* Sport.

Arsenal eksploderte

Foto: AP/Scanpix

Men det var ikke bare glede for londonlaget etter å ha knust erkerivalen.

31.10.09 16:59

ARSENAL - TOTTENHAM 3-0: Det var spilt 43 minutter da Fabregas snappet ballen fra Tottenham, dro seg gjennom det som var av forsvarere og dunket ballen forbi Tottenham-målvakt Heurelho Gomes. 2 mål på ett minutt hadde sørget for at et tamt lokaloppgjør eksploderte.

Og det var Arsenal som sto for fyrverkeriet.

Et relativt jevnt, men tamt lokaloppgjør hadde vart i over førti minutter, uten at det hadde skjedd så veldig mye. Men så eksploderte det i løpet av et kort minutt.

Først fikk Robin van Persie lirket et innlegg fra Bacary Sagna på mål. Tottenhams målvakt, Heurelho Gomes, fikk ikke slått ballen utenfor mål og fomlet den nærmest i eget nett.

Og da Tottenham tok avspark rotet de det til igjen, ballen havnet hos Fabregas. Han gjorde alt selv, kom seg igjennom og satte ballen sikkert i mål. En klar kandidat til årets mål.

Tok kommandoen etter pause
Og Arsenal tok virkelig kommandoen i oppgjøret etter pausen. Likevel var det Tottenham som fikk den første store sjansen. David Bentley hadde et fint forsøk på frispark, men Manuel Almunia i Arsenal-buret fikk avverget med nød og neppe.

Men når Tottenham ikke lyktes, var det Arsenal som nok en gang skulle vise styrke. Eduardo ble spilt opp ute mot sidelinjen, men ble taklet knallhardt. Dommer Mark Clattenburg ga fordel, men det så ikke Bacary Sagna umiddelbart. Sagna var da helt fri ute på siden. Høyrebacken oppdaget likevel fordelen tidsnok til å utnytte muligheten.

Innlegget gikk mot Van Persie som kom stormende mot første stolpe. Der kom imidlertid både Gomes og Sebastian Bassong før han. Men ingen av dem tok ballen, og nederlenderen hadde få problemer med sette ballen i det tomme buret.

- Det var tett den første halvtimen, men etter at vi scoret så døde nærmest Tottenham, sa van Persie etter at erkerivalen var slått.

Ustabil Tottenham-keeper
Før oppgjøret var det snakk om keeperkrise hos Arsenal. Etter oppgjøret på Emirates kan man trygt fastslå at Tottenham ser ut til å ha større problem. For selv om Heurelho Gomes startet oppgjøret godt, med en kanonredning på en Fabregas-avslutning i det 20.minutt, var flere av brasilianerens inngrep ikke akkurat plettfrie.

Riktignok hadde han også flere gode utover kampen. Det hjelper riktignok lite, når du bommer på de sjansene du skal ta, noe både det første og tredje målet til Arsenal var.

Men fra 3-0 og ut var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Tottenham virket helt kjørte, og Arsenal fikk kontre som de ville. Til tider ble Tottenham spilt rundt.

Arsenal må dog klare seg uten sin danske stjerneangriper Nicklas Bendtner en måned. Bendtner måtte ut med skade allerede etter 37 minutters spill.

- Han har en lyskeskade. Det virker ganske alvorlig og han kan vil være ute i minst fire uker, sa Arsene Wenger på en pressekonferanse etter kampen.

Arsenal nærmer seg toppen
Det var langt fra det Tottenham-laget vi fikk se i tilsvarende oppgjør i fjorårets sesong, da det hele endte 4-4. Mangelen på hurtighet på topp hemmet Tottenham, for både Jermain Defoe og Aaron Lennon var ute med skade lørdag.

Tottenham grep dermed ikke muligheten til å klatre helt opp i rygg på både Chelsea og Manchester United. I stedet er det Arsenal som virkelig melder seg på i tetkampen. London-laget klatrer forbi United, ettersom de har langt bedre målforskjell enn rivalene fra Manchester.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag