Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal er yngst av topplagene

Gerard Houllier har forklart Liverpools manglende resultater i årets sesong med lav snittalder. Men både Arsenal og Manchester United har yngre spillere.

Blant lagene som i dag ligger på de fem øverste plassene, er det Charlton som har det eldste laget. Snittalderen på overraskelseslaget er 26,3 år. Charlton har sju spillere over 30 år, og kun to under 20 år i sin A-lagsstall.

Arsenal yngst
Arsenal, som leder Premier League, har også det yngste laget. Eldstemann er uten tvil Martin Keown (klikk her for fakta) som uten problem kunne vært faren til flere av de yngre spillerne på laget med sine 38 år.

Gerard Houllier har flere ganger i løpet av sesongen pekt på manglende erfaring og unge spillere for å forklare uteblivende resultater. I gjennomsnitt er både Manchester United og Arsenal yngre (Henholdsvis 23,9 og 23,6 mot Liverpools 24,1) enn Liverpool. Likevel er Liverpool det laget med færreste spillere over 30 år blant topp fem-lagene. Ingen av spilleren i A-lagsstallen er over 31 år.

Fabregas yngst
Den yngste spilleren blant alle de fem lagene, er Arsenals Cesc Fabregas(klikk her for fakta) med draktnummer 57 og 16 år hos Arsenal. Han har ikke spilt for klubben i seriekamp i år.

Mer om Arsenal
Mer om Charlton
Mer om Manchester United
Mer om Liverpool
Mer om Chelsea

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene