RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal har mesterliga i siktet

FJERDEPLASS I SIKTET: Arsene Wenger og Arsenal ligger godt an til å få spille Champions League også til høsten.
FJERDEPLASS I SIKTET: Arsene Wenger og Arsenal ligger godt an til å få spille Champions League også til høsten. Foto: Lindsey Parnaby (Afp / NTB scanpix)
Arsenal vil med hjemmeseier mandag være på god vei mot å sikre seg mesterligakvalifisering.

London-klubben var for kort tid siden i trøbbel etter en lang rekke med svake resultater i Premier League. Everton utnyttet formduppen ved å ta seg forbi Arsenal og opp til den viktige fjerdeplassen, men blåtrøyene fra Liverpool har siden selv snublet i innspurten.

Lørdag tapte Everton 0-2 for Southampton etter å ha stanget inn to selvmål. Det var klubbens annet tap på sine tre siste kamper. Vinner Arsenal over Newcastle mandag, skaffer Arsène Wengers mannskap seg en fire poengs luke når to serierunder gjenstår.

De aller færreste – om noen – tror et rutinert Arsenal ved et slikt scenario vil rote bort mesterligaplassen. Wenger har ledet londonerne til den gjeveste europacupen 15 sesonger på rad.

- Måtte våkne

Arsenal har vunnet sine to siste seriekamper etter en rekke på fire oppgjør uten seier. Oppturen kom etter at laget sikret seg plass i FA-cupfinalen etter å ha slått ut Wigan i straffesparkkonkurransen på Wembley.

PÅ TIDE? Bacary Sagna mener Arsenal har våknet.

- Det var på tide at vi våknet. Vi har spilt og kjempet bra i de siste kampene. Vi var nødt til å respondere etter å ha blitt slått altfor mange ganger. Det vi presterte, var ikke Arsenal verdig. Nå har vi kjempet oss tilbake, sier Arsenal-backen Bacary Sagna.

Newcastle startet sesongen sterkt, men har slitt blytungt i 2014. Klubben fra Nordøst-England har en stygg tapsrekke på hele fem kamper i Premier League før møtet med Arsenal. Siden nyttår har laget bare tatt 13 av 48 poeng.

Pardew tilbake

Manager Alan Pardew er mandag tilbake på Newcastle-benken for første gang etter at han ble ilagt en sju kamper lang utestengelse. Han ble straffet for å ha skallet til Hull-spiller David Meyler.

Pardew kan glede seg over å ha den franske trioen Loïc Rémy, Mathieu Debuchy og Moussa Sissoko tilbake fra skader.

Arsenal har slitt på spissplassen denne sesongen. Storklubben er derfor blitt koblet til Rémy, og Wenger er kjent for å være en beundrer av den franske landslagsspilleren.

- Han er en veldig god spiss, men i øyeblikket konsentrer vi oss om sesongavslutningen, sa Wenger under fredagens pressekonferanse.

Rémy er utleid til Newcastle ut sesongen fra Queens Park Rangers. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere