Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal holder liv i Champions League-håpet

Arsenal gikk ut i hundre mot Dinamo Zagreb, og før pause hadde Alexis Sanches ( t.v.) scoret ett og hatt en målgivende pasning.
Arsenal gikk ut i hundre mot Dinamo Zagreb, og før pause hadde Alexis Sanches ( t.v.) scoret ett og hatt en målgivende pasning.
Sist oppdatert:
Alt avgjøres i bortekampen mot Olympiakos.

ARSENAL-DINAMO ZAGREB 3-0

Arsenal gikk ut i hundre i kampen mot Dinamo Zagreb. Ikke så rart, all den tid de var helt avhengig av tre poeng for å ha noe håp om avansement i Champions League.

Olympiakos tapte 4-0 for Bayern München tirsdag kveld, og med tre ferske poeng til Arsenal, står de to lagene nå med like mange poeng i gruppe F.

Men, The Gunners 3-2-tap på hjemmebane mot Omar Elabdellaoues lag, gjør at Arsene Wengers mannskap må vinne med minst to mål borte mot Olympiakos i siste gruppespillkamp, for å gå videre i Champions League. Innbyrdes oppgjør går foran målforskjell. Klarer ikke Arsenal å vinne med minst to mål, er det Omar & Co. som slår følge med Bayern München i det gjeve sluttspillet.

- Alt er i våre hender. Med ett poeng så går vi videre, sa Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui til Viasat etter tapet mot Bayern München.

Høyt press

Den første innkasseringen for det høye presset til Arsenal kom etter 29 minutter. Alexis Sanchez fant Mesut Özil med en følsom pasning inn mot femmeteren. Özil stormet fram og styrte ballen med hodet inn i det venstre hjørnet bak Dinamo-keeperen. Nydelig gjort av assistkongen.

Og bare tre minutter senere doblet Arsenal ledelsen. Igjen var Sanchez involvert i en avgjørende situasjon. Denne gangen var han i tillegg sist på ballen. Nacho Monreal serverte, og Sanchez plasserte ballen i nettet. Plutselig sto det 2-0 - absolutt fortjent.

Özil hadde to store sjanser til før halvtid, men 2-0 sto seg til pause.

Stormet videre

Etter hvilen fortsatte Arsenal å presse på for å få den tredje scoringa.

Den kom etter 69 minutter.

Joel Campell spilte en strålende boksåpnerpasning inn i straffefeltet. Der Sanchez dukket opp bak ryggen til Dinamos forsvarsrekke. Han gjorde så et nydelig stykke fotarbeid, rundet keeper og satt ballen i det åpne målet.

Dinamo hadde riktignok kommet på et par gode angrep før 3-0-scoringen, men det var først like etter at Sanchez hadde satt sin andre ball i nettet, at Arsenal-keeper Petr Cech ble testet skikkelig. Etter 70 minutter uten nevneverdig prøvelser, hentet han fram matchvinneregenskapene, som på bestilling, og nektet gjestene nettkjenning.

Det ble ikke flere mål etter dette. Arsenal vant 3-0, tok tre sårt tiltrengte poeng. Så vil det hele avgjøres borte mot Olympiakos.


Her kan du se sammendrag av Dinamo Zagreb - Arsenal:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!