Arsenal kan få spisstjerne på billigsalg

RETUR? Carlos Vela blir koblet med Arsenal. Her sammen med Antoine Griezmann, som også har blitt koblet med londonklubben.

RETUR? Carlos Vela blir koblet med Arsenal. Her sammen med Antoine Griezmann, som også har blitt koblet med londonklubben. Foto: Ander Gillenea (AFP / NTB scanpix)

Alle andre må betale nesten ti ganger så mye.

06.05.14 11:06

Carlos Vela fra Mexico har virkelig funnet scoringsformen etter at han kom til Real Sociedad. På tre sesonger i klubben har han gjort 41 ligamål i La Liga.

Vela ble lenge sett på som et supertalent og det var derfor Arsenal hentet spissen i 2005, men 25-åringen har brukt tid på å slå ut i full blomst.

Nå som har lykkes i spansk fotball, kan han stå overfor en retur til England. Arsenal skal nemlig være interessert i å hente spissen tilbake.

Billigsalg
Skulle manager Arsene Wenger bestemme seg for å igjen teste 25-åringen i Premier League, kan det bli en billig affære. Arsenal sikret seg nemlig en veldig nyttig klausul da spissen ble solgt til Real Sociedad tilbake i 2012.

Det er Vela selv som bekrefter dette overfor Radio Marca.

- Arsenal kan hente meg tilbake for 4 millioner euro, når som helst. Det er én million euro mer enn det Real betalte for meg. Jeg har et litt annet syn på ting nå om dagen og derfor vil jeg ikke utelukke en retur til Arsenal, eller et annet lag i England. Jeg er bedre forberedt for engelsk fotball nå, sier spissen.

30 millioner euro
Skulle en annen klubb velge å bla opp for Vela vil det imidlertid bli langt dyrere. Det er kun Arsenal som kan nyte godt av klausulen på 4 millioner euro.

- En annen mulighet er at jeg har en utkjøpsklausul på 30 millioner euro.

Flere klubber skal angivelig være ute etter å sikre seg spissen nå i sommer, men Vela er klar på at han heller ikke har noe imot å bli der han er nå.

- Jeg har alltid vært veldig fornøyd her. Jeg har funnet meg til rette. Jeg har ikke planer om å dra, men har heller ikke noe imot å prøve noe nytt.

- Jeg er mer moden som spiller nå og er åpen for det meste, sier han.

U17-stjerne
Vela er én stjerne vi dessverre ikke får se i sommerens fotball-VM. 25-åringen har et anstrengt forhold til fotballforbundet i Mexico og har valgt å takke nei til en plass på laget som skal til Brasil. Han står med 35 landskamper.

25-åringen ble toppscorer under U17-VM tilbake i 2005, med fem fulltreffere, og endte senere opp i Arsenal, men der han slet med spilletid.

Etter låneopphold i Salamanca, Osasuna, West Bromwich Albion og Real Sociedad, la sistnevnte klubb rundt fire millioner pund på bordet for å gjøre det hele permanent.

Denne sesongen har Vela spilt i Champions League for Real Sociedad og scoret tre ganger i europacupspill.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.